Dosarul „Black Cube“: Israelianul David Geclowicz, condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. „Am cooperat cu investigatorii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spionii David Geclowicz şi Ron Weiner au recunoscut toate acuzaţiile aduse
Spionii David Geclowicz şi Ron Weiner au recunoscut toate acuzaţiile aduse

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au acceptat, miercuri, propunerea procurorilor care au cerut o pedeapsă de 2,8 ani de închisoare cu suspendare pentru David Geclowicz, angajat al firmei israeliene Black Cube, pentru că ar fi accesat ilegal adresele de e-mail ale unor apropiaţi ai procurorului şef DNA Laura Codruţa Kovesi, decizia nefiind definitivă. Sentinţa vine după ce procurorii au încheiat un acord cu spionul care şi-a recunoscut vina.

Soluţia dată miercuri de Tribunalul Bucureşti poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

În urmă cu două zile, procurorii DIICOT au cerut condamnarea lui David Geclowicz la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, precum şi aplicarea unui termen de 3 ani sub supraveghere. 

David Geclowicz a declarat în sala de judecată că îi pare rău pentru toate părţile care au suferit în acest caz şi pentru tot ce a făcut. El a recunoscut toate acuzaţiile aduse în dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA.

"Am fost trimis aici de compania unde lucrez. E primul meu job. Lucram la această companie de câteva luni. După ce am fost arestat, am înţeles gravitatea faptelor. Am dat toate informaţiile pe care le deţineam. Vreau să spun că nu am un trecut infracţional, nu am fost niciodată pe punctul de a comite o infracţiune. Pentru mine, pentru familie şi pentru prietena mea a fost un şoc total. A fost o perioadă foarte dificilă, cele 4 luni petrecute în arest fiind un coşmar. M-am gândit la viitorul meu şi vreau să fac ceva bun şi util cu viaţa mea. Am nevoie de această şansă. Ştiu că în viitor nu e nicio şansă ca eu să încalc legea. Am cooperat cu investigatorii. Ştiu că pot să fiu de ajutor pentru societate şi familie. Mă voi supune tuturor regulilor impuse de instanţă. Îmi pare rău", a spus David Geclowicz în limba engleză, el fiind însoţit de un traducător.

Acuzaţiile DIICOT

David Geclowicz şi Ron Weiner, puşi sub acuzare în dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, le-au spus procurorilor DIICOT că recunosc toate faptele de care au fost acuzaţi în dosarul “Black Cube” şi au semnat un acord pentru a fi judecaţi în procedură rapidă şi a beneficia de pedepse mai uşoare, cu suspendare.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infracţiuni.

În dosarul “Black Cube” sunt cercetaţi în continuare de procurorii DIICOT fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi Yossi Barkshtein, ultimul fiind angajat al firmei israeliene de investigaţii. Dragomir este în arest preventiv din 14 septembrie, iar pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite