Marian Căpăţână: Voiculescu ar fi dat un milion de euro pentru a-l implica pe preşedinte în scandal. Omul de afaceri ameninţă că-l dă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Căpâţână se află în arest preventiv alături de Mircea Băsescu FOTO Eduard Enea
Marian Căpâţână se află în arest preventiv alături de Mircea Băsescu FOTO Eduard Enea

Noi informaţii apar în scandalul privind presupusul trafic de influenţă realizat de Mircea Băsescu. Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat banii, a declarat în faţa instanţei că fiul lui Bercea Mondial i-ar fi spus că Dan Voiculescu i-a dat un milion de euro pentru a-l implica într-un scandal pe fratele preşedintelui. Omul de afaceri răspunde acestor acuzaţii şi spune că vrea să îl dea în judecată pe Căpăţână.

UPDATE Jurnalistul Cristian Sabbagh a precizat pentru site-ul evz.ro că a fost contactat de fiul lui Bercea Mondial pentru a-i da înregistrările. 

„Îmi amintesc că m-a sunat o avocată care apare des la televizor. Da, Mariana Ştefan. Mi-a spus avocata aceasta că fiul lui Bercea vrea să stea de vorbă cu mine. Iar într-o zi a venit la redacţie fiul lui Bercea şi mi-a zis că are nişte înregistrări pentru un caz grav, cu persoane sus-puse. Nu mi le-a arătat, nu a pronunţat niciun nume. Nici nu am dat mare importanţă fiindcă nu mă interesa ce spune acel individ. Postul nostru nu face niciun fel de politică, nu agrează astfel de subiecte de dezvăluiri între interlopi, apoi nu prezenta niciun fel de garanţie. L-am pus totuşi în legătură cu o colegă reporter, dar Kanal D nu a făcut material. Nu mai ştiu nimic despre subiect. Este clar o minciună”, a declarat jurnalistul.

UPDATE Dan Voiculescu a postat pe blog-ul personal un răspuns ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la faptul că ar fi dat familiei Bercea un milion de euro pentru a-i înscena un scandal lui Mircea Băsescu.

Omul de afaceri a precizat că îi atrage atenţia lui Căpăţână să înceteze şi că se gândeşte să îl dea în judecată cerându-i daune în valoare de 100.000 de euro.

„Aceste minciuni, prezentate ca aşa-zise «dezvăluiri» de senzaţie, sunt tactici dezvoltate în laboratoarele celor care se încăpăţânează să demonstreze că ridicolul nu doare”, a scris Dan Voiculescu.

Mai mult, acesta a postat şi o scrisoare pe care ar fi trimis-o preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti căruia îi cere o copie a declaraţiei lui Marian Căpăţână din faţa instanţei pentru a o folosi ca probă.

scrisoare dan voiculescu cab

Căpăţână: „Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro”

Marian Căpăţână a declarat. vineri, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti că fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, i-ar fi spus că a primit un milion de euro de la Dan Voiculescu.

„Mi-a spus (Florin Anghel – n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceştia bani - 200.000 de euro. Mi s-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu”, se arată în declaraţia dată în faţa instanţei de Marian Căpăţână, presupusul intermediar dintre familia Bercea şi Mircea Băsescu.

Mai mult, acesta a precizat că ar fi fost supus la presiuni timp de un an de zile.

„Am fost supus la o presiune fantastică timp de un an de zile şi de aceea abia acum am declarat aspectele legate de constrângerea privind declararea în mod nereal a primirii de bani de către preşedintele României”, ar mai fi spus Căpăţână în faţa judecătorilor. 

Vinerea trecută, Marian Căpăţână a declarat, înainte de a fi urcat în duba Poliţiei, că totul este o făcătură a lui Voiculescu şi că atât el, cât şi Mircea Băsescu sunt nevinovaţi.

 „Suntem nevinovaţi total, e o făcătură a domnului Voiculescu. Am luat bani împrumut, am vrut să îi folosesc la AVERSA şi nu i-am mai folosit”, a spus Marian Căpăţână. 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, arestaţi preventiv pe 20 iunie

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. 

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis definitiv pe 27 iunie ca aceştia să rămână în arest.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

„Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Fratele şefului statului a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată, luni, pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, iar concubina acestuia, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Marian Căpăţână, despre scandalul Bercea–Băsescu: „Suntem nevinovaţi total, este o făcătură a domnului Voiculescu”

Marian Căpăţână a declarat, vineri, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Bucureşti, că şi el şi Mircea Băsescu sunt nevinovaţi, iar tot acest scandal în care sunt implicaţi este „o făcătură a domnului Voiculescu”.

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv. Decizia magistraţilor este definitivă

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, rămâne în arest preventiv, ca urmare a unei decizii definitive date vineri de magistraţii Curţii Supreme. Acesta este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Val de audieri la DNA. Ce a declarat Bercea Mondial în faţa procurorilor

După ce în această dimineaţă s-a prezentat în faţa procurorilor Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, au mai fost aduşi din arest şi Mircea Băsescu, Marian Căpăţână, interlopul Bercea Mondial şi fiul său Anghel. În aces caz, fratele preşedintelui României este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit bani de la familia interlopului.

Antena 3: Acţiunea lui Kovesi este de intimidare şi de cenzurare. Postul TV intenţionează să-l dea în judecată pe procurorul-şef al DNA

Postul de televiziune Antena 3 a anunţat miercuri, după ce Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată postul, dar şi mai multe persoane pe care le acuză de afirmaţii mincinoase, că acţiunea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este pentru intimare şi pentru cenzurare. Mai mult, postul anunţă că intenţionează să o dea în judecată pe Kovesi pentru „recuperarea oricăror prejudicii cauzate”.

Şefa DNA a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai multe persoane, printre care şi pe Mihai Gâdea, pentru atac la viaţa personală

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai multe persoane, printre care şi pe Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică, cerând daune de 250.000 de euro pentru atac la viaţa personală. De asemenea, Kovesi a sesizat şi CNA-ul, dar şi Inspecţia Juridică din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

STENOGRAME Mircea Băsescu: Cum să mă împrumut, mă, de la frate-miu, tu crezi că ăla are bani? Înregistrările, autentificate de un specialist al DNA

Fişierele video depuse de fiul lui Bercea Mondial ca probe în susţinerea plângerii sale împotriva lui Mircea Băsescu au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Postul de televiziune Antena 3 a publicat, marţi seara, noi stenograme din dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă.

Parlamentul a adoptat declaraţia prin care cere demisia lui Băsescu. UDMR s-a abţinut. Ponta: Astăzi a existat USL

Deputaţii şi senatorii au adoptat, cu 344 de voturi „pentru“, 17 „abţineri“ şi niciun vot împotrivă, proiectul de declaraţie prin care se cere demisia efectivă a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului izbucnit între fratele său şi Bercea Mondial. Declaraţia a fost citită de senatorul PSD Gabriela Firea, aflată în proces cu preşedintele.

Motivarea judecătorilor: De ce a fost arestat Mircea Băsescu

Mircea Băsescu ar fi recunoscut că a primit bani de la Bercea Mondial, însă spune că suma ar fi fost un împrumut către Marian Căpăţână pentru participarea la o licitaţie. Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu au crezut această versiune şi au dispus arestarea.

Tribunalul Bucureşti: Mircea Băsescu a recunoscut că a luat bani

Mircea Băsescu a recunoscu că a luat bani, dar şi că s-a întâlnit cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Asta arată magistraţi Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

VIDEO Doina Băsescu, prima declaraţie după arestarea lui Mircea Băsescu: „I-am trimis un mesaj soţiei preşedintelui prin care o rog să ne ierte“

Soţia lui Mircea Băsescu a făcut dumnică dimineaţă primele declaraţii după arestarea soţului ei, Mircea Băsescu. Ea spune că a primit nenumărate mesaje de încurajare şi a trimis la rândul ei un mesaj prin care îşi cere scuze familiei preşedintelui.

Traian Băsescu reacţionează: Nu am primit bani şi bunuri de la Sandu Anghel

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, sâmbătă seară, la câteva întrebări trimise de Realitatea TV. Şeful statului a reiterat că nu avea cunoştinţă de legăturile dintre fratele său şi interlopul Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Totodată, Traian Băsescu spune că nu a primit vreun ban de la familia Anghel pentru a interveni în justiţie.

Mircea Băsescu, vizitat în arestul Capitalei de avocat. Nelu Taşcă: DNA a avut mai multe argumente

Mircea Băsescu, arestat pentru 30 de zile vineri seară, a fost vizitat sâmbătă dimineaţă de avocatul său, Nelu Taşcă. Fratele preşedintelui României se află în arest preventiv, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Cum motivează DNA cererea de arestare a lui Mircea Băsescu: „S-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidenţiale a României“

Procurorii anticorupţie consideră că fratele lui Traian Băsescu reprezintă un pericol social, iar lăsarea lui în libertate ar face ca populaţia să îşi piardă încrederea în Justiţie. Magistraţii descriu faptele aşa cum reies din probele adunate până acum.

CSM cere apărarea independenţei justiţiei, după declaraţiile despre Livia Sanciu şi Laura Codruţa Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Marian Adrian Căpăţînă, despre care familia lui Bercea Mondial susţine că ar fi fost intermediarul mitei pentru Mircea Băsescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi seară, de către procurorii DNA, cu acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut. Şi intermediarul mitei a ajuns în arest

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, el urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, joi seară, a fost reţinut şi Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al mitei, care ar fi primit la rândul său 350.000 de euro.

Mircea Băsescu, după apariţia stenogramelor: Nu am luat bani de la Bercea Mondial. Fratele meu este foarte supărat

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a precizat joi dimineaţă că nu a cerut şi nu a primit bani de la familia lui Bercea Mondial. Mai mult, acesta a precizat că imaginile şi stenogramele difuzate miercuri seara la un post de televiziune sunt scoase din context şi nu vor decât să-l atragă pe şeful statului într-un scandal mediatic.

Mircea Băsescu a fost reţinut. Bercea Mondial: Am plătit două milioane de euro pentru eliberarea mea, Kovesi a luat banii

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce, timp de aproape două ore, a fost audiat. De asemenea, interlopul Bercea Mondial a declarat astăzi că el a plătit două milioane de euro pentru a fi eliberat din închisoare.

Fiul lui Bercea Mondial, audiat la DNA. Avocat: Am depus patru plângeri împotriva lui Mircea Băsescu, dar la DNA au ajuns doar trei

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost adus miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat cu privire la plângerile depuse împotriva lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite