Dosarele lui Talpeş la Adevărul Live: Securitate naţională/libertăţi individuale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Securitatea naţională versus libertăţile individuale: o dilemă reală sau o problemă creată artificial? Subiectul revine în forţă odată cu perspectiva adoptării în Europa a unui nou pachet de legi antiteroriste, complex şi cuprinzător, şi a fost dezbătut de generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciilor de Informaţii Externe, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Se poate concepe o translaţie europeană a legislaţiei americane Patriot Act , deosebit de dură şi restrictivă, cu posiilitatea restrângerii sau anulării drepturilor constituţionale în cazurile în care se consideră că există o ameninţare teroristă? 

Care este şi care ar trebui să fie rolul, locul şi puterea de acţiune a serviciilor de informaţii în lumea democratică din spaţiul euro-atlantic? 

Care este punctul de echilibru între obligaţia respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi datoria de a crea mecanisme eficiente de răspuns la o serie de ameninţări teoriste reale, din ce în ce mai prezente la nivel european?

Iată câteva dintre temele dialogului pe care jurnalistul Cristian Unteanu îl are cu geneneralul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite