Deputatul PMP, Florin Popescu, salvat de la arest preventiv de majoritatea PSD: „Am cerut sprijin divin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Florin Popescu este acuzat de luare de mită
Deputatul Florin Popescu este acuzat de luare de mită

Deputaţii au respins, marţi, cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi „împotrivă" şi 78 „pentru". Parlamentarul este acuzat de procurori de luare de mită. Acesta a declarat în faţa colegilor săi că nu este un pericol public.

Din totalul celor 401 deputaţi, au fost prezenţi pentru a vota doar 302, iar dintre aceştia, 78 au votat „pentru” şi 224 „împotrivă”.

Deputatul Florin Popescu a solicitat deputaţilor, înainte de vot, să nu-l considere un pericol public, arătând că acuzaţiile la adresa sa sunt de acum 2 ani din perioada Sărbătorilor Pascale şi nu din campanie electorală.

„Vin astăzi în faţa dumneavoastră să încerc să vă conving că nu sunt un pericol public", le-a spus Popescu deputaţilor. El a adăugat că de când a fost acuzat a mers săptămânal la Parchet pentru clarificări, nu s-a sustras anchetei justiţiei şi că s-a prezentat şi la Comisia juridică. 

„Vă solicit şi dumeavostră să nu mă consideraţi un pericol public. De un an şi jumătate suntem colegi şi nu cred că puteţi să mă consideraţi un pericol public", a mai spus Popescu.

Întrebat în legătură cu faptul că în timpul votului deputaţilor el s-a închinat, Popescu a spus: "Oricine trece prin astfel de lucruri are emoţii, iar la noi în familie este o tradiţie veche creştinească şi am cerut şi sprijin divin, evident. Şi văd că m-a ajutat şi îi mulţumesc".

Deputatul Florin Popescu este suspectat că ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 78 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 de lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

„Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.

Popescu: Nu am mâncat nici măcar o aripă de pui

Deputaţii din Comisia juridică au respins, pe 28 aprilie, cererea de arestare în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Popescu declara atunci că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.

Votul în plenul Camerei Deptuaţilor asupra ridicării imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendat până acum de două ori, din lipsă de cvorum.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, pe 23 aprilie, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa a unui partid politic, în prezent deputat, pentru infracţiunea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000, şi anume folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pentru a nu se descoperi fapta de corupţie, omul de afaceri de la care Florin Popescu ar fi cerut cele peste 70 de tone de pui a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri".

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu împreună cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urmă, susţin anchetatorii.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.

Deputatul Florin Popescu a anunţat că îşi suspendă activitatea în PMP până la clarificarea situaţiei sale şi că s-a retras şi din lista de candidaţi ai acestei formaţiuni la euroalegeri, precizând că se pune la dispoziţia justiţiei şi că nu este necesară cererea de arestare preventivă.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Deputatul Florin Popescu, audiat la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de conflict de interese

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat, luni, la Parchetul General pentru a ridica o copie a dosarului în care este acuzat de conflict de interese. Acesta este suspectat de conflict de interese din perioada mandatului de preşedinte al Consiliul Judeţean Dâmboviţa, când ar fi semnat un contract cu firma la care era asociat.

„Baronul puilor“, salvat de lipsa de cvorum. Popescu: Nu sunt salvat. Sunt în continuare anchetat

Deputaţii reuniţi marţi în plen nu au îndeplinit cvorumul pentru a vota cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu. „Baronul puilor“ a declarat pentru "Adevărul" că nu intenţionează să-şi dea demisia din Parlament.

Procurorii au pus sechestru pe casa deputatului Florin Popescu şi pe cea a părinţilor săi

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde procurorii l-au informat că a fost pusă sub sechestru atât casa lui cât şi cea a părinţilor săi în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită aproximativ 70 de tone de pui grill. Fostul lider PDL de Dâmboviţa ar fi dat puii alegătorilor în campania electorală din 2012.

Florin Popescu îşi suspendă activitatea în PMP: „Nu am luat mită niciun pui şi nu mă consider un pericol“

Deputatul Florin Popescu a anunţat, miercuri,  că îşi suspendă activitatea în Partidul Mişcarea Populară  până la clarificarea situaţiei sale şi a precizat că s-a retras  din lista de candidaţi ai acestei formaţiuni la euroalegeri.

Procurorii vor să-l aresteze pe deputatul Florin Popescu. El ar fi cerut mită 80 de tone de pui pe care le-ar fi dat alegătorilor în campania electorală

Deputatul Florin Popescu, reprezentant al Partidului Mişcarea Populară (PMP), a fost chemat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile care i se aduc într-un dosar privind fapte de corupţie. Procurorii susţin că acesta ar fi cerut mită, 80 de tone de pui, cu ocazia campaniei electorale din iunie 2012 şi au cerut încuviinţarea Camerei Deputaţilor de arestare preventivă a acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite