Comisarul Marius Maghiari, rămâne sub control judiciar. El este suspectat că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Maghiari este cercetat sub control judiciar FOTO Mihaela Cojocariu
Marius Maghiari este cercetat sub control judiciar FOTO Mihaela Cojocariu

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, ca Marius Maghiari să fie cercetat în continuare sub control judiciar în dosarul în care este suspectat că ar fi încercat sî muşamalizeze un accident rutier produs chiar de el.

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, contestaţia făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 care a respins propunerea de arestare preventivă a celor opt poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei anchetaţi în acest caz şi au stabilit ca doar Marius Maghiari să fie pus sub control judiciar.

De asemenea, instanţa i-a interzis lui Maghiari să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi din acest dosar.

Totodată, ceilalţi inculpaţi în dosar au fost plasaţi şi ei sub control judiciar.

Decizia de marţi a Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Pe 1 august, Judecătoria sectorului 1 a decis că Daniel Piştea şi alţi şapte poliţişti de la Brigada Rutieră şi Secţia 2 din Capitală, acuzaţi că au încercat să muşamalizeze un accident rutier, vor fi cercetaţi în libertate. Magistraţii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt poliţişti. Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Pe 16 august, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au mai inculpat doi poliţişti în dosarul comisarului Marius Maghiari, cercetat pentru că ar fi încercat să ascundă accidentul pe care l-a produs. 

Cei doi agenţi puşi sub acuzare de procurori, care ridică la zece numărul poliţiştilor cercetaţi în acest caz, fuseseră reţinuţi cu propunerea de arestare preventivă, dar magistraţii au respins cererea procurorilor şi i-au lăsat şi pe aceştia în libertate. 

Cum au muşamalizat poliţiştii accidentul

Iniţial, în acest dosar au fost reţinuţi opt poliţişti: Marius Maghiri, şeful unui serviciu din Poliţia Rutieră, Daniel Piştea, adjunct al şefului Poliţiei Rutiere, Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, de la Brigada de Poliţie Rutieră, precum şi Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 nu au fost de acord cu arestarea lor, motivând că procurorii nu au probe suficiente la dosar. Judecătorii i-au pus pe toţi în libertate, doar comisarul Marius Maghiari fiind plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii au atacat decizia, contestaţia fiind judecată joi de Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis să amâne luarea unei decizii în acest caz şi a anunţat că va da o sentinţă pe 18 august.

Comisarul Marius Maghiari a declarat, la ieşirea din sediul Tribunalului Bucureşti, că problema în acest dosar este că un procuror zelos a generat o chestiune inexistentă.

„În 15 ani de zile nu am văzut niciodată ca o victimă care, în termen trei luni de zile, să depună plângere, să fie chemată insistent la Parchet, să fie ameninţată că dacă nu vine va fi adusă cu mandat, după care i s-a montat aparatură atât ei, cât şi fratelui ei, şi au fost trimişi să se vadă cu mine pentru a mă instiga prin nişte întrebări ce nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat Maghiari.

Ofiţerul de poliţie Maghiari a mai spus că din înregistrarea de la dosar nu reiese că ar fi comis vreo faptă penală sau că ar fi încercat muşamalizarea accidentului. Mai mult, al a precizat că atunci când instrumenta dosarul procurorul era în concediu.

„Eu sunt convins că toate aceste lucruri vor ieşi la iveală şi vor fi suprize cu privire la faptul că acest dosar a fost instrumentat nu de procurorii care sunt desemnaţi de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru cauzele Brigăzii Rutiere, ci de către o doamnă procuror despre care, asta am aflat eu, şi-ar fi dus la ţară familia şi din concediu ar fi făcut acest exces de zel pe acest dosar, unde dânsa nu ar fi trebuit să fie şi să instrumenteze", a mai declarat Maghiari.

El a arătat că doreşte să fie anchetat de orice persoană corectă şi a adăugat că, în opinia sa, DNA este o instituţie corectă.

A vrut să cadă la înţelegere cu victima

Accidentul provocat de Marius Maghiari a avut loc pe 8 iunie, la o trecere de pietoni de lângă Fântâna Mioriţa, din Capitală. Aflat la volan, poliţistul a accidentat grav o femeie. El a dus victima la spitalul Elias, însă ar fi decis să ascundă adevărul, afirmând că victima este bona copilului său şi s-ar fi accidentat acasă la el, căzând de pe o schelă. Maghiari a declarat că a încercat să ajungă la o înţelegere cu victima pentru a nu se ajunge la deschiderea unui dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite