De la Bucureşti, Franţei i se spune răspicat: En garde!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă e să credem ce spun televiziunile, Franţa va trebui să dea socoteală! Ameninţarea vine de la Bucureşti, şi nu e de glumă. Traian Băsescu e furios la culme şi o spune pe şleau: un serviciu secret francez s-ar fi implicat în urmărirea Elenei Udrea pe străzile Parisului, care bântuia pe acolo împreună cu alte două ”fete” din România..

Cum au îndrăznit obraznicii de francezi s-o urmărească pe Nuţi, cel mai reuşit produs politic al preşedintelui, dar şi cel mai bun candidat la preşedinţie, în viziunea lui T.B.? „Un cetăţean român a fost urmărit!”, a exclamat preşedintele României pentru încă o lună şi ceva, în timp ce la noi filajul se practică la scară naţională.

Ca şi cum aceasta ar fi fost o premieră absolută, mondială. Adică, până la Nuţi, nimeni nu a mai fost urmărit de un serviciu secret, fie el străin, sau român. Astfel, se dovedeşte că tupeul francez nu are limite. În fond, „fetele” au plecat la cumpărături. Una e să cumperi de la Bucureşti, alta e s-o faci la Paris. Suntem liberi să cumpărăm de oriunde şi să ne hârjonim unde dorim!

Cică acolo, spun gurile rele, fetele ar fi cheltuit nişte bani, cam mulţi. Care e problema? Candidata are bani cât cuprinde, din salariul ei modest, nu de la Cocoş, soţul de care s-a despărţit cam târziu, partener de viaţă cu care nu a făcut afaceri, dar nici alte „multe lucruri”, cum se mai întâmplă între un bărbat şi o femeie, susţine prospera şi proaspăta divorţată. De ce s-or fi căsătorit?

Toate cele de mai sus trebuie crezute, deoarece şi preşedintele spune că şpăgile de milioane din afacerea „Microsoft” nu au ajuns la Cocoş, cum susţine DNA-ul, ci s-ar fi rătăcit prin Elveţia. De unde ştie? Nu cumva de la un alt serviciu secret? Să se fi împărţit şi acestea în două: băsiste şi anti...? În orice caz, chiar dacă banii nu s-au rătăcit prin Elveţia, nu au luat drumul Cotrocenilor, via Cocoş-Nuţi, cum susţin unii răuvoitori, dă de înţeles preşedintele.

Dar dacă vreun serviciu secret american s-ar fi implicat în urmărirea lui Nuţi? Judecând după reacţia furibundă actuală, indignarea, dar şi hotărârea actuală a şefului statului ar fi fost aceleaşi: ar fi cerut socoteală Statelor Unite ale Americii. Da, dar cu aceste state, de vreo cincizeci de ori mai multe decât Franţa, avem un Parteneriat strategic! Nu contează! Când e vorba că demnitatea Nuţii trebuie apărată, o facem cu orice preţ, indiferent de partenerul pe care îl avem în faţă.

Între timp, Franţa a aflat de intenţia lui T.B., şi îşi strânge rândurile. Un frison parcă a cuprins întreaga ţară, iar conducerea ei se pregăteşte de un CSAT de-al lor, deoarece fiecare ţară care se gospodăreşte bine, are aşa ceva, după exemplul României, despre care s-a auzit în toată lumea, deoarece acest organism este convocat numai când o cer anumite interese personale, nu cele naţionale.

De la nivelul meu de cetăţean modest, mă adresez şi eu Franţei, tuturor ţărilor UE şi NATO să nu mai îndrăznească să-l supere pe Traian Băsescu, s-o lase pe Elena Udrea în pace, numai până după alegeri, când va ajunge preşedinte, cu tot cu imunitate. Atunci, conform spuselor lui Nuţi, dânsa va face un schimb de birouri: va oferi lui T.B. un birou în PMP, în schimbul celui de la Cotroceni. Dar, să nu-l mai supere pe T.B.! După ameninţările pe care i le-a adresat lui Putin, poate să urmeze Obama! Nu e de glumit!

În legătură cu schimbul, nu va fi încheiat vreun contract de vânzare-cumpărare, ca la imobiliare, se va merge pe bază de încredere, de zâmbet dulce şi priviri insistente ochi în ochi. Vor fi prezenţi mai mulţi ofiţeri acoperiţi bine ( nu ca Robert Turcescu), precum mascaţii, care să păzească traseul de la un sediu la altul, când cei doi se vor deplasa către noile destinaţii.

După înscăunarea la Cotroceni, a doua zi, Nuţi va dizolva Parlamentul, îl va schimba din funcţie pe Victor Ponta, îl va numi premier pe T.B., care a şi declarat că în această funcţie va fi excepţional, apoi va pleca până la Paris cu „fetele” pentru o manichiură, pentru că de ţară se va ocupa în continuare, încă vreo zece ani, acelaşi, adică cel comparat cu unul din regii Carol, care şi el a avut o Elenă, intrând în istorie mai ales cu acest detaliu...

Aşteptăm reacţia preşedintelui francez, cu speranţa că va fi înţelegător şi va trimite la Bucureşti negociatori pentru a se încheia o pace secretă şi acoperită.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite