Cutremur de 7,6 grade în insulele Andaman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremur de 7,6 grade în insulele Andaman
Cutremur de 7,6 grade în insulele Andaman

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grage pe scara Richter a avut loc în insulele Andaman, în Oceanul Indian, potrivit USGG. Cutremurul a avut loc la 01:55, ora locală.

UPDATE: Alerta de tsunami lansată în urma seismului a fost anulată.

Epicentrul cutremurului a fost la 33 km adâncime. Potrivit USGG, seismul a avut loc la 260 km de Port Blair (India), 365 km de pathein (Myanmar), 825 km de Bankok (Tailanda)  şi 2295 km de New Delhi (India).

A fost lansată o alertă de tsunami pentru India, Mynmar, Indonezia, Tailanda şu Bangladesh, anunţă Bloomberg.

"Un asemenea cutremur are capacitatea de a genera un tsunami distructiv la nivel local şi uneori chiar la nivel regional, de-a lungul coastelor aflate la mai puţin de 1000 de kilometri de epicentrul cutremurului", anunţă comunicatul de la centrul de avertismente pentru tsunami, citat de CNN.

"Nu se ştie dacă a fost generat un tsunami", mai menţionează comunicatul. Autorităţile din regiune ar trebui să se pregătească în eventualitatea producerii unui tsunami, scrie CNN.

În cazul generării unui tsunami, acesta ar ajunge pe coastele din India, Sri Lanka, Bangladesh, Mynmar, Thailanda şi Indonezia într-un timp destul de scurt, 1-3 ore.

În 2004 a avut loc un cutremur în Oceanul Indian, cu epicentrul la 30 km adâncime, care a generat un tsunami imens, notează Thailand News.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite