Curtea Supremă a decis redeschiderea unui dosar care îl vizează pe Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Curtea Supremă a decis, luni, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ancheta va fi derulată in rem (faţă de fapte - n.r.) pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia instanţei este definitivă.

Magistraţii de la Curtea Supremă au acceptat luni cererea formulă de DNA pentru redeschiderea unei anchete din dosarul Tel Drum ce fusese clasată anterior. Astfel, procurorii DNA pot relua acum urmărirea penală, in rem (asupra faptei), cu privire la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În temeiul art.335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 03 iulie 2018, în dosarul nr.337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie”, se arată în minuta instanţei.

Dosarul vizează finanţarea din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman a unor contracte. Ancheta în acest dosar a fost iniţial închisă în 2013, însă procurorii DNA au cerut redeschiderea urmăririi penale, motivând că că la momentul anchetei, probele nu au fost administrate în mod corespunzător şi acum deţin probe noi.

Procurorii au susţinut că au apărut probe noi legate de infracţiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activităţii companiei Tel Drum.

Această cauză vizează privatizarea Tel Drum, precum şi reabilitarea unor drumuri judeţene. În dosar mai sunt vizaţi Victor Piperea, Ion Mirancea, Mugur Bătăuş, Victoriţa Păscuţu, Gheorghe Giui şi omul de afaceri Marius Fişcuci (fost patron al Tel Drum).

Liderul PSD s-a referit chiar săptămâna trecută la acest dosar. „Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a afirmat Liviu Dragnea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite