Consiliul Baroului Dolj a decis să îi suspende Alinei Bica dreptul de a mai exercita profesia de avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica nu mai are dreptul să profeseze avocatura
Alina Bica nu mai are dreptul să profeseze avocatura

Necazurile pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, nu s-au oprit odată cu pedeapsa primită în dosarul Romgaz-Interagro. Ca urmare a condamnării, Consiliul Baroului Dolj a decis, în şedinţa de joi, să îi suspende Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat în conformitate cu articolul 50 din Statutul profesiei de avocat.

Conducerea Baroului Dolj a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consilului acest subiect după ce fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost condamnată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului.

”Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 8 decembrie s-a aflat si suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat, iar în urma votului s-a apreciat că sunt îndeplinite condiţiile art. 50 din Statut, dispunându-se în consecinţă suspendarea”, a declarat Lucian Bernard Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

În primăvară, Alina Bica a solicitat transferul din Baroul Dolj în cel din Capitală după ce avocaţii din Craiova au mai luat în calcul suspendarea dreptului de a mai profesa în avocatură, însă Baroul Bucureşti a respins cererea Alinei Bica.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, în 29 noiembrie, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitivă.

Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie şi urmează să îi fie comunicată Alinei Bica, care o poate contesta în termen de 15 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite