Chestor de Poliţie din Mureş, urmărit penal pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Pescari, chestor de poliţie şi inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Mureş, este urmărit penal de procuorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru  luare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş, Teodor Giurgea, fiind acuzat de dare de mită.

Concret, anchetatorii susţin că, pe 4 octombrie 2011, Valentin Pescari i-ar fi cerut lui suspectului Teodor Giurgea, ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă  Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparţinea chestorului de poliţie. 

„Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Pescari Valentin, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mureş”, arată ancheatorii.

Mai mult, DNA arată că, pe 26 octombrie 2011, chestorul  i-ar mai fi cerut lui Teodor  Giurgea repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA. Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase faţă de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite