Beizadeaua Covei ţinea de „şase“ la raziile poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Covei a fost arestat la 18 septembrie 2009
Iustin Covei a fost arestat la 18 septembrie 2009

Fiul judecătorului Marin Covei afla din „surse“ despre acţiunile poliţiştilor craioveni şi apoi transmitea informaţiile locotenenţilor săi. Iustin Covei, considerat mult timp un protejat al autorităţilor doljene, este acuzat că a organizat o grupare infracţională de „tras cu cardul“.

Iustin Covei (23 de ani), fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova şi nepotul procurorului Gheorghe Covei, a ajuns, conform procurorilor DIICOT, lider al unei grupări care se ocupa de fraudele bancare, datorită imaginii anterior construite în mass-media de „protejat" în raporturile cu autorităţile judiciare craiovene. Iustin Covei, poreclit „Pralea" sau „Copilu", are o adevărată „colecţie" de dosare penale, fiind anchetat pentru prima dată când avea doar 16 ani.

Covei, fotografiat de 38 de ori când „trăgea“ cu cardul

De fiecare dată, beizadeaua a scăpat basma curată.

Covei împreună cu prietenul său Petrel Hălănel au condus o grupare infracţională de fraude bancare, aducând prejudicii în mai multe state din Europa, dar şi în Australia şi în Iordania. Petrel Hălănel era în legături strânse cu lumea interlopă doljeană, dispunea de mijloacele financiare şi avea cunoştinţe tehnice.

Telefonul de avertizare

Cei doi prieteni erau informaţi din timp despre acţiunile poliţiei, astfel că de multe ori şi-au desfăşurat în tihnă ilegalităţile. Într-o discuţie telefonică, interceptată de anchetatori, la 1 iulie 2009, Covei îl avertiza pe Hălănel în legătură cu o descindere a poliţiştilor care supravegheau bancomatele din Craiova. „Trimite băiatul acum acolo! Mai pe seară e razie mare. Dar vezi să n-ai ceva prin maşină, de-ale tale. Vezi că e razie mare, trimite-l acum! Că m-a sunat şi pe mine", i-a transmis Covei lui Hălănel.

Sarcini împărţite

Gruparea coordonată de Iustin Covei şi de Petrel Hălănel, formată din aproximativ 20 de persoane, era una dintre cele patru mari reţele craiovene care se ocupau cu fraude bancare din bancomate, de tip skimming. Iustin Covei era cel care retrăgea în mod fraudulos banii din bancomate, iar Petrel Hălănel avea ca sarcină confecţionarea echipamentelor pentru filmarea PIN-urilor şi citirea datelor de pe carduri care se montau pe bancomat. Astfel de echipamente au fost confecţionate, conform procurorilor, şi în locuinţa lui Iustin Covei din Craiova.

IP-ul judecătorului Covei, interceptat

Procurorii DIICOT au dat de urma beizadelei după ce de la IP-ul 86.126.88.161 alocat de către furnizorul de servicii internet abonatului Marin Covei, tatăl lui Iustin Covei, a fost trimis, la 12 iunie 2009, un e‑mail cu două aplicaţii informatice folosite de skimmeri.

Programele, două versiuni ale softului „remmiX", erau utilizate la descărcarea datelor confidenţiale ale cărţilor de credit capturate de echipamentele artizanale instalate la bancomate. De altfel, programul „remmiX" a fost rulat şi pe laptopul lui Iustin Covei. Din datele de pe laptop şi interogările de la bănci, procurorii au descoperit zeci de retrageri făcute cu aceste carduri clonate, în oraşele Craiova, Oradea, Slatina şi Sibiu, în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

„Filat" în Ungaria

În urma monitorizărilor, Covei a fost interceptat, la 27 iulie 2009, pe teritoriul Ungariei, unde a desfăşurat activităţi de skimming.

Arestaţi şi cu maşinile sub sechestru

Iustin Covei, alături de alte 15 persoane, a fost arestat la 18 septembrie 2009, iar luni au fost trimişi în judecată. Procurorii au pus sechestru pe mai multe limuzine ale acestora, printre care un Ferrari, un Audi A4, un Bentley şi un Mercedes C200.

„Bancomatele sunt goale, vere, nu mai au bani"

La 29 iunie 2010, Covei şi-a atenţionat prietenul că poliţiştii vor face mai multe controale.

Iustin Covei: Ce faci?

Petrel Hălănel: Uite, puţină treabă.

I.C.: Trimite băiatul acum acolo! Mai pe seară e razie mare.

P.H.: Aha!

I.C.: Dar, vezi să n-ai ceva prin maşină, de-ale tale. Vezi că e razie mare, trimite-l acum! Că m-a sunat şi pe mine.

P.H.: Nu pot să-l trimit acuma, îţi dai seama. Îl trimit în altă parte, mai bine.

I.C.: Bine, trimite-l în altă parte. Zi să le ducă de-acum.

La 15 august 2009, la ora 20.53, Iustin Covei l-a contactat telefonic pe Petrel Hălănel pentru a-l anunţa că aproape toate bancomatele din oraş nu au bani.

Iustin Covei: Bă... bă, pralea, dă beep-uri să m-anunţi, că dacă nu eram atent pe telefon nu vedeam.

Petrel Hălănel: Ă?

I.C.: Ăhă.

P.H.: Ce zici?

I.C.: Bă, vere, fusei şi eu să-mi iau salariu', ştii?

P.H.: Ă!

I.C.: ...Şi toate bancomatele pe unde fusei sunt goale, vere, nu mai au bani.

P.H.: A?

I.C.: Da. Trecurăm şi ne uitarăm. Să moară mama! E totu' roşu.

P.H.: A! Am văzut şi eu că e roşu prin oraş.

I.C.: Tot. Şi pe-acia prin oraş. Oraşu' ăsta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite