Avocaţii lui Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la şantaj, au cerut judecătorilor excluderea probelor obţinute cu ajutorul SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu Foto: Adevarul
Dan Voiculescu Foto: Adevarul

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, o solicitare a avocaţilor care reprezintă Antena Group şi a decis emiterea unor adrese către Ministerul Public şi DNA pentru a preciza care dintre probele din dosarul privind şantajarea patronului RCS, Ioan Bendei, de către directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, au fost obţinute cu sprijinul SRI.

În şedinţa de judecată, apărătorii au solicitat instanţei excluderea probelor din dosar care au fost efectuate cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI). Potrivit acestora, pe lângă o serie de interceptări telefonice, ar mai fi vizat un raport  de monitorizare a presei privind campania dusă de televiziunile controlate de Dan Voiculescu împotriva operatorului de cablu RCS- RDS, precum şi numărul de promo-uri difuzate de aceste posturi privind o presupusă anchetă care viza corupţia din campionatul de fotbal intern.

 Avocaţii lui Dan Voiculescu au susţinut că raportul de monitorizare este ilegal deoarece a fost facut de SRI la solicitarea DNA. ”Adresa SRI este neloială. DNA a preluat aceste aprecieri de la SRI şi le-a pus în rechizitoriu”, a spus unul dintre avocaţi.

DNA: Decizia nu se aplică retroactiv

În replică, apărătorii firmei RCS- RDS s-au opus emiterii acestor adrese, susţinând că dosarul a fost în procedură de camera preliminară şi nu i se aplică recenta decizie a Curţii Constituţionale privind interceptările.

Şi reprezentantul DNA s-a opus şi a explicat că decizia CCR nu se aplică retroactiv.
”Orice cerere trebuia facută în procedură de cameră preliminară iar ei au depăşit termenul”, a susţinut procurorul.

După ce a suspendat şedinţa pentru 20 de minute în vederea deliberării, judecătorul Victor Ionuţ Voina a decis să transmită două adrese la DNA şi la Ministerul Public, considerând utilă cauzei aceste precizări. Magistratul a cerut celor două instituţii să spună cine este organul care a efectuat înregistrările telefonice şi ambientale în acest dosar şi să precizeze în concret în ce a constat asistenţa SRI.

"Instanţa urmează să se pronunţe la finalul procesului pe utilitatea acestor probe", a arătat judecătorul Voina.


Următorul termen a fost stabilit pentru 13 aprilie.

Acuzaţiile

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.


Judecarea dosarului a început în 5 noiembrie 2013, iar în 11 februarie cauza a fost scoasă de pe rolul instanţei şi trimisă unui judecător de cameră preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul Cod de procedură penală.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite