Atentat la Nisa. Încă un român este dat dispărut. MAE: Cuplul dat dispărut luni nu apare pe listele de victime. Un bărbat se numără printre persoanele decedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Valentin Barbu a fost dat dispărut în urma atentatului din Nisa FOTO Facebook
Ştefan Valentin Barbu a fost dat dispărut în urma atentatului din Nisa FOTO Facebook

Atentat la Nisa. Ministerul român de Externe a anunţat marti că, în urma investigaţiilor făcute, bărbatul şi femeia care au fost daţi luni dispăruţi nu s-ar fi aflat în zona atacului de la Nisa atunci când acesta a avut loc. Mai mult, cei doi nici nu apar pe listele de victime. MAE mai anunţă însă că bărbatul dat dispărut încă de sâmbătă se află printre persoanele decedate.

UPDATE O apropiată a familiei a scris pe o pagina de Facebook că bărbatul dat dispărut sâmbătă a murit, soţia şi fiul acestuia fiind în continuare internaţi în spital.

De altfel, Ministerul de Externe a emis un comunicat de presă în care confirmă că bărbatul a murit.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autorităţile franceze au confirmat decesul. 

Procedura de identificare a corpului neînsufleţit al victimei de cetăţenie română, efectuată de către autorităţile franceze, s-a finalizat în urmă cu puţin timp, cu sprijinul autorităţilor române”, se anunţă în comunicatul emis de autorităţi.

Conform documentului citat, minorul şi mama acestui se află în continuare internaţi în spital, starea acestura evoluând în sens pozitiv. 

Reamintim că minorul şi mama sa au fost identificaţi printre răniţi, aflându-se internaţi în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

„R

eprezentanţii ambasadei României la Paris şi ai Consulatului General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze”, mai arată MAE.

Cuplul dat dispărut nu se regăseşte pe lista victimelor

Ministerul de Externe a anunţat marţi că printre persoanele rănite nu se regăseşte şi cuplul despre care s-a anunţat luni să este dispărut.

„Informaţiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariţia a doi cetăţeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă. În urma demersurilor efectuate de reprezentanţii Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetăţeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului şi nu figurează în evidenţele autorităţilor franceze printre victimele atentatului”, transmite MAE.

În legătură cu Ştefan Valentin Barbu, bărbatul în vârstă de 40 de ani despre care s-a scris marţi pe pagina de Facebook SOS Nice că a dispărut, MAE anunţă că se întreprind verificări, însă până în prezent nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situaţia sa în urma atacului de la Nisa.

Ştefan Valentin Barbu are 40 de ani, are o înălţime de 1,70 metri şi este de naţionalitate română. El a fost dat dipărut în urma atacului care a avut loc pe 14 iulie la Nisa. Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi, dacă cineva are informaţii despre bărbat.

Pe aceeaşi pagină de Facebook, luni au fost postat un mesaj prin care se aunţa dispariţia unui cuplu de români, Alexandru Goldan, născut pe 10 noiembrie 1989, şi prietena sa, Elena Condei, născută în iulie 1985.

Pe pagina de Facebook SOS Nice au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului.

Pe aceeaşi pagină de Facebook a apărut şi anunţul privind o altă familie de români dată dispărută la Nisa. Până acum, copilul minor şi mama acestuia au fost găsiţi în spitale din Nisa, tatăl fiind, în continuare, dat dispărut. 

Atentat la Nisa. Cel puţin 84 de persoane au murit

Cel puţin 84 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în urma unui atentat care a avut loc la Nisa chiar de Ziua Naţională a Franţei. Un camion a intrat cu viteză în mulţimea care participa la un foc de artificii.

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români şi rudelor acestora că au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la  Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite