Afacerea corvetelor Forţelor Navale Române. Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia depusă de Damen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia depusă de Damen pentru nereguli ale licitaţiei privind construirea celor patru corvete pentru Armata României cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde euro. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată contestaţia depusă de grupul olandez Damen, după ce MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete mulltifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa

Pe 9 iulie, grupul olandez Damen, care a fost unul dintre competitorii înscrişi în cursa pentru construirea corvetelor, a contestat licitaţia, invocând multiple nereguli.

Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea ca neîntemeiată, cu posibilitatea de recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

După ce Tribunalul Bucureşti a dat sentinţă grupul olandez Damen a transmis o poziţie oficială pe care a redăm în continuare: “La acest moment, aşteptăm motivarea hotărârii de către instantă. Chiar şi aşa însă, hotărârea cuprinde câteva puncte fundamentale, favorabile Damen, pe care vom dezvoltă în recurs. 

 Acesta este un dosar uriaş şi extrem de complex prin anvergură să. Din cauza urgenţei cu care instanţele trebuie să judece litigiile în cazul achiziţiilor publice, judecătorul a fost nevoit să examineze mai mult de un an şi jumătate de procedură în doar câteva termene. O astfel de presiune nu ajută atunci când se dezbat chestiuni de legalitate a unei achiziţii militare de mai multe miliarde, în care accesul la informaţii, timpul de studiu şi analiză amănuntită sunt, în mod firesc, esenţiale. Chiar şi aşa, această fază procesuală a fondului a scos la iveală mai multe chestiuni importante, iar faza procesuala a recursului va fi un cadru excelent pentru abordarea acestora. Damen rămâne ferm în asigurarea respectării legii şi a principiilor generale privind achiziţiile publice. Indiferent de decizia finală, Damen rămâne în România. În ciuda procesului, Damen a continuat să construiască nave în Mangalia şi Galaţi, la timp şi la standarde globale, şi va continua să facă acest lucru în continuare”, a precizat Damen în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite