A venit de la capătul lumii să fie violată în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O australiancă în vârstă de 15 ani a reclamat la poliţie că a fost violată de un tânăr din satul Breb. Catherine Grace, venită cu părinţii să viziteze Maramureşul, a reclamat săptămâna trecută că a fost violată de un tânăr din satul Breb.

Familia australiencei a venit în vacanţă în România la invitaţia fostului fotoreporter  britanic de tabloid Duncan Ridgley, care s-a stabilit de câţiva ani în România.

Joia trecută, Catherine a mers la barul din localitate, alături de sora sa mai mică şi de fiica lui Duncan Ridgley. La un moment dat, Catherine Grace a dispărut, dar fetele nu s-au îngrijorat, crezând că a plecat singură la pensiunea unde era cazată.

În cele din urmă, familia Duncan şi cea a australiencei au intrat în alertă şi au căutat-o pe tânără toată noaptea, fără vreun rezultat. Fata a apărut abia vineri dimineaţă, adusă de băieţii cu care a petrecut la bar. Ea a fost lăsată la poartă, aproape inconştientă.

Dacă primii doi tineri din Breb cu care se presupune că minora a întreţinut raporturi sexuale în noaptea aceea au scăpat basma curată, al treilea, Petru Sima (20 de ani), a fost reclamat.

„Poliţia a reţinut un tânăr care a fost internat pentru expertiza psihiatrică. Ancheta este în desfăşurare", a declarat Voichiţa Zehan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. 

Potrivit unor surse juridice, fata era virgină. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul acuzat de viol riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 10 ani. Familia din Australia a părăsit localitatea Breb, lăsând în seama poliţiei şi procuraturii maramureşene anchetarea cazului. Duncan Ridgley a refuzat să dea vreun detaliu legat de acest caz.

„Este un şoc şi pentru mine. De acest caz se ocupă Poliţia. Refuz să vorbesc cu presa", spune Ridgley. Şi sătenii sunt supăraţi. „Păcat pentru satul nostru. Ne chinuim să ridicăm zona, să facem turism. Acum, turiştii, dacă vor auzi de cele întâmplate la noi în sat, nu vor mai veni", consideră Viorel Pop, proprietarul unei pensiuni din Breb. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite