A murit actorul IURIE DARIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iurie Darie a murit la vârsta de 83 de ani, după ce a fost internat de mai multe ori cu grave probleme medicale în ultimul an.

Născut la 14 martie 1929, în Vadul Rascov din judeţul Soroca, a ales lumea artelor plastice încă din tinereţe.

Actorul a fost internat în repetate rânduri la spitalul "Bagdasar-Arsenie" din Bucureşti şi a fost intubat de mai multe ori, deoarece nu putea respira de unul singur şi a murit după o lungă suferinţă. Luna trecută, actorul a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme respiratorii.



De-a lungul carierei sale, Iurie Darie a colaborat cu regizori precum: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. A debutat în cinematografie în 1953, în "Nepoţii gornistului", în regia lui Dinu Negreanu şi a interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice.

Primele probleme mari de sănătate au apărut anul acesta, în luna mai, când actorul a fost internat de urgenţă de către soția sa, Anca Pandrea.

O lună mai târziu, Iurie Darie a fost transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din cauza unor complicaţii, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru a i se elimina lichidul acumulat la nivelul creierului, însă a suferit un accident vascular cerebral. În ciuda stării grave, actorul a dat semne că începe să își revină.

După luni întregi pline de tensiune, durere, stres, chin, dar şi de speranţă, Iurie Darie a fost externat în 21 septembrie, deşi medicii îi mai dădeau şanse infime de recuperare. În cele din urmă, boala a învins, actorul stingându-se din viață vineri noaptea, la vârsta de 83 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite