UPDATE Şef al biroului resurse umane din cadrul Oficiului de Cadastru Bucureşti, arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Bocşe, şeful Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, a fost arestat, vineri,  magistraţii Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri serară, propunerea procurorilor anticorupţie şi au decis arestarea şeful Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, Iulian Bocşe, în dosarul în care este acuzat de luare  de mită şi abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Concret, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Bocşe că ar fi pretins suma de 15.000 de euro în schimbul favorizării Simonei Toader, la concursul de promovare organizat în septembrie 2014.

Până în prezent, acesta ar fi primit aproape 5.000 de euro, mai arată anchetatorii.

Totodată, Iulain Bocşe, şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul instituţiei menţionate), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul desfăşurării concursului menţionat, pentru a obţine promovarea acestui concurs de către Simona Toader.

Iulian Bucşe a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

În acest caz, DNA face cercetări şi faţă de Dan-Constantin Cuzuc, acuzat de dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau altul foloase necuvenite, dar şi faţă de Simona Elena Toader, acuzată de complicitate la dare de mită şi complicitate la instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau altul foloase necuvenite.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite