Vier Pfoten: „Parlamentarii români au votat o lege demnă de Epoca de Piatră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vier Pfoten a reacţionat public vizavi de hotărârea Camerei Deputaţilor FOTO Adevărul
Vier Pfoten a reacţionat public vizavi de hotărârea Camerei Deputaţilor FOTO Adevărul

Vier Pfoten a reacţionat public după ce Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. ONG-ul a sărit în apărarea maidanezilor şi a acuzat parlamentarii că au votat o lege „demnă de Epoca de Piatră“.

Reprezentanţii organizaţiei au declarat că parlamentarii români nu au făcut altceva decât să voteze o lege demnă de Epoca de Piatră, prin care este permisă eutansierea câinilor comunitari. „Cel mai tragic scenariu s-a produs! Autorităţile din România au primit undă verde să înceapă exterminarea în masă“, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten International.

Dacă noua lege va intra în vigoare, maidanezii care nu mai au locuri în adăposturi ar putea fi eutanasiaţi după două săptămâni. Reprezentanţii Vier Pfoten spun că acest termen este foarte scurt şi nerealist. „Un termen atât de scurt, de numai 14 zile, dat pentru adopţii este total nerealist. Pe lângă aceasta, la ora actuală nu există adăposturi, hrană şi medicamente suficiente pentru câini. Această lege este pur şi simplu o condamnare la moarte pentru sute de mii de câini din România”, a mai spus Păun.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiei au precizat că vor încerca să găsească o soluţie prin care să blocheze această lege, adăugând că vor cere „Comisiei Europene să evite asocierea cu aceste crime în masă pe care cetăţenii europeni nu le vor ierta şi uita“.

Pe aceeaşi temă:

Sute de iubitori de animale protestează în Parcul Izvor. Deputaţii au adoptat amendamentul la Legea câinilor fără stăpân

Iubitorii de animale au început un alt protest în Piaţa Universităţii. Manifestaţia nu are autorizaţie

Consilierii îi eutanasiază referendumul lui Oprescu. Cum poate fi oprită consultarea publică

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite