VIDEO Copiii din Capitală l-au întâlnit pe Moş Crăciun în metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clovnii din "gaşca Moşului". FOTO Bogdan Păvăloi
Clovnii din "gaşca Moşului". FOTO Bogdan Păvăloi

Moş Crăciun şi ajutoarele sale au ajuns mai devreme la copiii din Bucureşti cu propriul metrou. Copiii din toate colţurile Capitalei l-au aşteptat dis de dimineaţă în staţia de metrou Crângaşi pentru a pleca într-o călătorie plină de poveşti colinde şi muzică de sărbătoare.

Moşul a ascultat dorinţele a zeci de copii veniţi alături de părinţi special pentru a-l întâlni în scurta lor călătorie cu metroul special pus la dispoziţie de Metrorex.

În timpul călătoriei, agitaţie mare, actorii de la „Teatrul Masca” au animat atmosfera creată în metrou cu ajutorul cântecelelor vesele cântate de cei şase membri ai trupei Trubadurii.

Odată urcaţi în tren, prichindeii nu au stat mult pe gânduri şi s-au dat la vorbă, subiectul principal la băieţi, telefoanele mobile, în ciuda protestelor părinţiilor. „Ai primit deja unul de Moş Nicolae, la anul o să îţi mai aducă Moşul altul”, îi explică un părinte.

În timpul călătoriei copiii au intrat în cabina mecanicului de metrou. „Am înţeles ce face butonul asta galben. Butonul deschide uşile”, strigă un prichindel la mecanic. Din boxele trenului răsună un mesaj: „Cine vrea să vadă tunelul este aşteptat în cabină”, moment în care micuţii au dat năvală în cabina metroului. „Tati, tati, vino şi tu să vezi tunelul”, strigă un copil.

Metroul opreşte în staţia Piaţa Unirii, un domn puţin derutat de trenul decorat cu imagini cu reni şi Moş Crăciun întreabă mirat un agent de pază dacă se poate urca şi el cu cei doi copii ai săi. Agentul de pază, şi mai derutat, îi răspunde scurt, metroul este doar pentru copii. „Păi şi cum facem?”, întreabă călătorul. Nelămurit de răspunsul primit, bucureşteanul îşi ia copiii de mână şi urcă în metrou.

Nici părinţii nu au fost mai timizi şi au început să schimbe câteva vorbe, alţii au făcut chiar schimb de numere de telefon. „Cred că este prea mic să îi aducă Moşul un telefon, de tabletă sau alte minunăţii din astea nici să n-aud”, spune revoltată o mămică.

Un băieţel de patru anişori şi-a luat inima în dinţi şi a invitat o fetiţă la dans. În micul ring de dans din faţa cântăreţilor copiii au stârnit aplauze şi felicitări din partea clovnilor şi spiriduşilor.

Dacă moşul a fost asaltat cu sute de întrebări şi cerinţe din partea micuţilor, clovnii s-au distrat de minune. I-au învăţat pe copii să numere prin tot felul de joculeţe care mai de care mai amuzante. După ce au vorbit cu Moşul, copiii s-au înghesuit la spiriduşii care se chinuiau cu greu să picteze feţele lor din cauza trepidaţiilor din tren.

Părinţii s-au declarat încântaţi de iniţiativa Metrorex. „Cu siguranţă o sa mai venim şi la anul, personal mie îmi plac clovnii, sunt tare haioşi”, mărturiseşte Cristina, unul dintre părinţi.

Odată aşezaţi în poala Moşului, micuţii nu s-au sfiit să ceară care mai de care jucării pe care le-au văzut în reclamele de pe posturile de animaţie sau chiar tablete şi telefoane mobile. „Moşule te rog să îmi aduci o tabletă, un joc lego Star Wars, plastilină şi dulciuri”, îi explică Moşului Patrick, în vârstă de patru ani.

După aproximativ o oră, metroul ajunge din nou în staţia Crângaşi unde mai mulţi copii au început să plângă şi să bată din picioare că ei mai vor să stea în metroul lui Moş Crăciun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite