VIDEO Bucureştiul văzut de sus, prin „ochii“ unei drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională FOTO Facebook: FAE Fotografie AEriana urbana
Arena Naţională FOTO Facebook: FAE Fotografie AEriana urbana

O firmă specializată în fotografia şi filmare aeriană cu ajutorul dronelor a postat pe site-ul oficial un filmuleţ realizat deasupra Bucureştiului. În imagini sunt prezentate cele mai importante parcuri, clădiri şi monumente din oraş.

Filmuleţul,  realizat de compania FAE FATO, are 12 minute şi începe cu prezentarea celebrelor fântâni din Piaţa Unirii. Pe tot parcursul clipului apar imagini din cele mai atractive locuri ale Capitalei, precum Casa Poporului, Arcul de Triumf sau Arena Naţională.

Totodată, drona filmează şi cea mai înaltă clădire din România, Sky Tower, ridicându-se deasupra ei.

Ce sunt dronele?

Zborurile aeriene se fac cu ajutorul dronelor multirotor construite cu tehnologii de avangardă. Dronele sunt operate de la sol prin radiocomandă, fiind folosite tehnologii ultrausoare cu propulsie electrică şi stabilizatoare de imagine brushless.

Bucureştiul, văzut din dronă

Dronele sunt aparate de zbor fără pilot la bord şi sunt operate de la sol, prin radiocomandă. Aceste aparate de zbor pot atinge, în cazuri speciale de test, altitudini de până la 2.000 de metri, având capacitatea să ridice greutăţi de până la un kilogram.

Micuţele aparate de zbor permit adaptarea la orice tip de teren, fiind singura metoda prin care se pot înregistra imagini de la o altitudine de sub 100 metri în spaţii urbane. De asemenea, aceste aparate de mici dimensiuni nu au nevoie de autorizatie de survol.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Bucureştiul, văzut dintr-o dronă. Cum arată Arena Naţională, Casa Poporului sau Hotelul Intercontinental

FOTOGALERIE din perioada comunistă. „Povestea unui Bucureşti pierdut“, imagini din oraşul lui Ceauşescu

FOTO VIDEO Secretele unui oraş copleşitor. Excursie în Bucureşti, pe urmele istoriei: parcuri, muzee, Casa Poporului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite