Mii de bucureşteni, în ultima zi a expoziţiei „The Human Body“. Expoziţia a bătut recordul la numărul de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au stat la coadă pentru a vedea expoziţia, pe ultima sută de metri. FOTO Marian Iliescu
Oamenii au stat la coadă pentru a vedea expoziţia, pe ultima sută de metri. FOTO Marian Iliescu

Expoziţia „The Human Body“, găzduită din luna martie de Muzeul „Grigore Antipa“ din Capitală, şi-a primit, duminică, 4 august, ultimii vizitatori. Cei care au amânat până în ultima clipă vizita au făcut în acest weekend coadă la intrarea în muzeu.

Potrivit organizatorilor, câteva mii de oameni au văzut expoziţia în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică. „Un tur durează, în medie, 45 de minute. Dar sunt vizitatori care stau 15 minute şi alţii care se pierd printre exponate câteva ore. În acest weekend, cred că au fost câteva mii de vizitatori, oamenii s-au înghesuit având în vedere că erau ultimele zile“, au declarat reprezentanţii Gforce Exhibitions, cei care au organizat expoziţia.  Expoziţia „The Human Body“ întruneşte peste 200 de rămăşiţe umane atent conservate care atras laude şi controverse deopotrivă.

„Marco, peste 20 de ani“

Impresiile celor care s-au numărat printre vizitatorii de duminică au fost împărţite. O parte dintre ei s-au arătat entuziasmaţi şi mulţumiţi că au avut ocazia de a cunoaşte corpul uman dintr-o perspectivă inedită, alţii au fost chiar dezamăgiţi, spunând chiar că au cheltuit banii degeaba. Majoritatea vizitatorilor prezenţi duminică la coada din faţa muzeului erau tineri sau chiar copii, iar cei mai mulţi s-au arătat mulţumiţi de ce au văzut. Cei care au trecut pragul muzeului pentru a pătrunde în lumea „The Human Body“ au avut la dispoziţie un album în care să-şi scrie impresia după experienţa trăită. Nu puţine au fost mesajele care arătau că „The Human Body“ este chiar motiv de inspiraţie.
„Am o părere foarte bună despre această expoziţie. Mă voi face medic“, a scris un elev de 13 ani în cartea de onoare a expoziţiei. Şi pentru a fi convingător, a desenat un om îmbracat în halat, cu un stetoscop la gât şi a scris în dreptul desenului „Marco, peste 20 de ani“.


86.000 de vizitatori în cinci luni

În cele aproape cinci luni cât a stat la Bucureşti, expoziţia a adunat peste 86.000 de vizitatori, depăşind aşteptările organizatorilor. Numărul a reprezentat un record absolut pentru circuitul muzeal român. Dintre aceştia, peste 9.000 au fost elevi cu vârste între 7 şi 18 ani.

Din datele oferite de organizatori, cel mai tânăr vizitator a avut doi ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani. De asemenea, aproape 400 de şcoli au organizat vizite la expoziţie.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Ultimul weekend în care mai poate fi vizitată expoziţia „The Human Body“. Peste 86.000 de români au văzut-o până acum la Muzeul „Antipa“

„The Human Body“ mai rămâne în Bucureşti. Organizatorii prelungesc expoziţia

Zeci de mii de bucureşteni au invadat Capitala în Noaptea Muzeelor. „The Human Body“ , printre cele mai vizitate expoziţii

FOTOGALERII Ce nu ştii despre expoziţia „Human Body“ de la Antipa. Embrionii şi femeile, cele două galerii neştiute

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite