Târgul Mărţişorului, la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărţişoare tradiţionale, meşteri şi artişti plastici din toată ţara vor fi prezenţi de azi la Muzeul ţăranului Român. La târg vor fi aduse diverse mărţişoare, grupate pe zone

Mărţişoare tradiţionale, meşteri şi artişti plastici din toată ţara vor fi prezenţi de azi la Muzeul ţăranului Român. La târg vor fi aduse diverse mărţişoare, grupate pe zone geografice: din mărgele bicolore cum se poartă la Bistriţa-Năsăud, împletite din fir roşu şi alb,în chipuri diferite, ca la Gura Humorului, ori din pene de păun, bănuţi de cupru şi aramă, cum sunt cele realizate de comunitatea rromă.
Vizitatorii vor putea găsi şi obiecte din ceramică, lemn, piele, scoici sau pânză, precum şi felicitări, talismane sau mici suveniruri.
În fiecare zi a târgului, între orele 10:00-12:00, copiii prezenţi vor împleti şnururi bicolore în Atelierul de creativitate al muzeului şi vor afla "Povestea mai mult sau mai puţin adevărată a mărţişorului", istorisită şi scrisă de mâna de Irina Nicolau şi desenată de Mihaela şchiopu. Pentru ei, vor fi prezenţi şi vânzătorii de turtă dulce. Târgul Mărţişorului va fi deschis până la 1 martie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite