Sute de persoane fără adăpost au fost cazate în centrele sociale ale Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, distribuie şi in această seară, prin intermediul echipelor mobile, ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă persoanelor fără adăpost care refuză cazarea în centrele sociale ale municipalităţii. Acţiunea va începe la ora 22.00, în zona Gării de Nord.

Odată cu scăderea temperaturilor, Primăria Capitalei, prin DGASMB, a intensificat acţiunile de identificare şi adăpostire a oamenilor străzii, astfel încât aceştia să fie cazaţi în centrele sociale ale municipalităţii. Astfel, pe parcursul nopţii, 28 de persoane găsite în stradă au fost transportate de echipajele Poliţiei Locale în centrele de protecţie sociala ale primăriei.

În acest moment, 600 de persoane fără adăpost sunt cazate în cele două centre ale municipalităţii, 508  în Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady şi alte 92 în centrul din Berceni.

„Reamintim că, pentru eventuale probleme generate de îngheş sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziţie numerele de dispecerat 0800.800.868 şi 021.9844. Totodată, Primăria Capitalei adresează un apel bucureştenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei“, anunţă reprezentenţii Primăriei Generale.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite