Străzile însângerate ale Capitalei: câţi oameni au murit în ultimii doi ani în accidente rutiere produse în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

În ultimul an, numărul accidentelor rutiere de pe străzile Capitalei a crescut simţitor, după cum arată statisticile Brigăzii Rutiere din Bucureşti. Deşi Poliţia le-a dat anul acesta peste 25.000 de amenzi şoferilor care au depăşit viteza regulamentară, o mulţime de oameni au murit sau au fost grav răniţi din cauza vitezei.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere din Bucureşti au oferit, la cererea reporterilor „Adevărul“, datele statistice centralizate pe ultimii doi ani, în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere care s-au produs pe străzile Bucureştiului. Astfel, în primele nouă luni ale anului trecut, numărul accidentelor rutiere grave cauzate de viteza excesivă şi de nerespectarea regulilor de circulaţie a crescut simţitor.

Punctele negre

De la începutul acestui an şi până acum, poliţiştii Brigăzii Rutiere au amendat 25.356 de şoferi care nu au respectat limita de viteză legală impusă pe unele străzile din Bucureşti.

accident

Chiar şi aşa, în primele nouă luni ale acestui an s-au produs 502 accidente rutiere grave, cu 66 ma multe decât cele înregistrate în 2014, anunţă reprezentanţii Brigăzii Rutiere Bucureşti. În urma acestora, 50 de persoane au murit, înregistrându-se cu cinci cazuri mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul persoanelor grav rănite a crescut destul de mult anul acesta. Dacă în 2014 au fost îngregistrate 413 astfel de cazuri, în acest an în evidenţa Brigăzii Rutiere au fost înregistrate cu 62 de cazuri mai mult. Alte 92 de persoane au fost rănite uşor anul acesta, numărul de cazuri înregistrate în primele luni ale anului trecut crescând cu 29 de astfel de situaţii.

Astfel, anul acesta „punctele negre“ în care s-au produs cele mai multe accidente rutiere sunt Bulevardul Magheru, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Şoseaua Colentina, Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Olteniţei, Strada Niţu Vasile, Şoseaua Alexandriei, Calea Rahovei, Bulevardul Unirii, Bulevardul Iuliu Maniu şi Bulevardul Timişoarei.

Cele mai periculoase treceri de pietoni

Pe lângă marile artere de circulaţie din Bucureşti pe care se produc cele mai multe accidente rutiere, reprezentanţii Brigăzii Rutiere atrag atenţia că şi trecerile de pietoni sunt adevărate pericole pe unele străzi din oraş. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an cele mai multe accidente produse pe trecerile de pietoni  s-au înregistrat pe următoarele artere de circulaţie: Şoseaua Olteniţei, Bulevardul Timişoara, Şoseaua Viilor şi Bulevardul Ion Mihalache.

infografie accidente

Principala cauză a acestor accidente a fost neacordarea priorităţii. Datele statistice furnizate de Brigada Rutieră din Bucureşti arată foarte clar faptul că şi numărul accidentelor petrecute din pricina neacordării priorităţii a crescut faţă de anul trecut. Astfel, în primele luni ale anului 2015 s-au produs 99 de accidente grave, cu 14 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, principala cauză fiind neacordarea priorităţii de trecee a pietonilor. În aceste condiţii, şapte oameni au murit în acest an, în timp ce anul trecut au murit şase persoane.

O creştere a existat şi în datele cu privire la numărul persoanelor grav rănite în acest an din cauza neacordării priorităţii. Dacă în primele nouă luni ale anului 2014 s-au înregistrat 78 de răniri grave, anul acesta în datele autorităţilor figurează 93 de astfel de cazuri. Şi în ceea ce priveşte rănirea uşoară s-a înregistrat o creştere uşoară: anul trecut au fost rănite uşor patru persoane, iar în acest an numărul răniţilor a ajuns la şapte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite