Oprescu a convocat comandamentul de iarnă, la sediul Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele firmelor de deszăpezire intervin pe străzile din Capitală. FOTO PS 1
Utilajele firmelor de deszăpezire intervin pe străzile din Capitală. FOTO PS 1

În contextul ninsorilor abundente care au căzut în Capitală în ultimele ore, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarna luni, la ora 16.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. La această oră, zeci de utilaje ale firmelor de salubrizare din sectoarele Capitalei se află pe străzi.

Peste 50 de utilaje ale companiei Romprest intervin, încă din această dimineaţă, de la ora 7.00, pentru a deszăpezi arterele principale şi secundare din sectorul 1, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale de iarnă.

La această oră, maşinile de deszăpezire intervin pe marile bulevarde şi pe străzile secundare din Sectorul 1 precum şi în zona intrărilor în unităţilor sanitare şi a unităţilor de învăţământ din această zonă administrativă. Utilajele de intervenţie rapidă ale Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, sunt poziţionate în 20 de puncte fixe, cu 4 mai multe decât iarna trecută.

În plus, aproximativ 330 de muncitori degajează manual zăpada de pe trotuare, din intersecţii, treceri de pietoni, staţii RATB, refugii de tramvai, intrări în staţiile de metrou etc.

Ca material antiderapant pentru combaterea poleiului şi a gheţii este folosită soluţia lichidă de clorură de Ca, în concentraţie de 30%, prin împrăştiere, pentru temperaturi de sub minus 10 grade Celsius.  Pentru temperaturi de până la minus 10 grade Celsius se foloseşte sarea, în combinaţie cu inhibitori de coroziune.

Materialul degivrant împrăştiant, din timp, previne formarea podurilor de gheaţă şi zăpadă, asigurând topirea acestora până la un strat de doi centrimetrii.

Romprest a achiziţionat, până în acest moment, 8.000 tone de sare şi 4.000 tone de clorură de calciu. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice, cantităţile se vor suplimenta, până la dublarea acestora.  Romprest deţine propriile staţii pentru producerea soluţiilor de clorură de calciu lichide. La nivelul Sectorului 1, Romprest acţionează pe 1080 de străzi, însemnând 5.500.000 metri pătraţi de carosabil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite