Scriitorul Ciprian Măceşaru le citeşte copiilor din romanul „Super! Sunt un gândac! “, de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Ciprian Măceşaru le va citi din cel mai recent roman al său, "Super! Sunt un gândac!", apărut la editura Humanitas, copiilor care participa la atelierul "smARTkid de groază", de Halloween, pe 31 octombrie, de la ora 12.30, la librăria Open Art din Bucureşti.

Lectura susţinută de Ciprian Măceşaru va avea loc în a doua parte a atelierului "smARTkid", care începe la ora 11.30, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cum ar fi ca într-o bună dimineaţă să vă treziţi că v-au crescut antene, că aveţi un abdomen cafeniu şi trei perechi de picioare de... gândac? Ar fi... Super! Aşa a crezut Andrei... Dar cum au reacţionat părinţii, când, în loc de băieţelul lor, au dat cu ochii de creatura ciudată care avea chiar vocea lui? Ce au făcut colegii şi profesorul de matematică atunci când de sub pătură a ieşit elevul-gândac?

Copiii care vor participa la atelierul "smARTkid de groază" vor afla chiar de la autorul Ciprian Măceşaru de ce "să fii gândac e... super".
Atelierele "smARTkid" sunt un proiect de educaţie experienţială al asociaţiei 7ARTE, înfiinţată în august 2015.

Primele produse din cadrul proiectului "smARTkid" al asociaţiei 7 ARTE sunt patru cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/ blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile "smARTkid" se desfăşoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează patru săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org.
Proiectul "smARTkid" al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a "greşi", de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală, care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.

Atelierul "smARTkid de GROAZA" nu face parte din kitul de ateliere cu frecvenţă periodică. Este un atelier special, o interpretare creativă şi educativă a sărbătorii de Halloween. Destinat copiilor cu varste între 4 şi 9 ani, atelierul le propune copiilor să îşi depăşească frici şi temeri creând personaje înfricoşătoare pe care le vor "învinge" scriind sau desenand o poveste cu final fericit. La atelier se va desena, se va decupa, se va scrie, se vor crea personaje din materiale diverse, se vor confecţiona măşti de groază şi monstruleţi înfricoşători.

Taxa de participare la atelier este de 50 de lei. Înscrierile se fac pe e-mail, la adresa livia@7arte.org şi sunt obligatorii pentru a putea asigura o cantitate suficientă de materiale necesare la confecţionarea obiectelor înfricoşătoare. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile şi pe pagina de facebook smARtkid, https://www.facebook.com/events/104316789929635/.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite