S-au deschis târgurile de Crăciun din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Bucureştiul s-a transformat de câteva zile într-un tărâm de poveste şi la tot pasul sunt aprinse beculeţe, iar străzile sunt decorate cu oameni de zăpadă şi fulgi de nea. Însă principalele atracţii din acest an sunt târgurile de Crăciun unde se găsesc vin fiert, sorici, dar şi o mulţime de decoraţiuni şi bijuterii hand-made.

Aflat la cea de a patra ediţie, Bucharest Christmas Market, cel mai mare târg de Crăciun din Bucureşti, a fost amenajat în Piaţa Universităţii, ca în fiecare an. Seară de seară, pe scena amplasată în mijlocul căsuţelor de lemn sunt organizate concerte şi spectacole tematice, în timp ce vizitatorii pot alege diferite produse expuse în cele 60 de căsuţe de lemn ale comercianţilor.

Printre cele mai căutate produse se numără şi în acest an ceramica pictată, icoanele, măştile tradiţionale, jucăriile din lemn, instrumentele muzicale, bijuteriile, decoraţiunile şi ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă, dulceţurile, mierea şi siropurile. Bucharest Christmas Market va fi deschis timp de o lună, între orele 11:00 – 22:00.

Sala Dalles, emblema sărbătorilor

Un alt târg de Crăciun cunoscut este cel organizat an de an la Galeria Dalles intitulat Magic of Christmas Fair. Acesta îşi deschide porţile astăzi şi până pe 23 decembrie va putea fi vizitat gratuit în intervalul orar 10.00 – 21.30. Oferta comercianţilor este generoasă şi în acest an: de la prăjituri şi decoraţiuni până la cărţi şi lumânări parfumate.

Şi în centrele comerciale din Capitală este atmosferă de sărbătoare. Magazinele sunt împodobite şi vitrinele sunt decorate cu beculeţe sclipitoare. Printre decoraţiunile de iarnă sunt amenajate şi târguri de Crăciun şi unul dintre cele mai impresionante a fost deschis în Promenada Mall. Până pe 24 decembrie, între orele 10.00 şi 22.00, vizitatorii au ocazia să se bucure de o mulţime de produse de la ceaiuri aromate, bomboane, cosmetic bio, decoraţiuni, vase din ceramic sau accesorii.

Şi în Centrul Vechi al Capitalei este deschis până pe 6 decembrie un târg dedicate sărbătorilor de iarnă. Târgul este organizat la Vintage Pub şi cei care îi vor trece pragul se vor putea bucura de produse tradiţionale româneşti realizate de meşteri talentaţi din diferite zone ale ţării. De asemenea, la eveniment vor lua parte 35 de creatori români de modă care vor prezenta haine şi podoabe hand-made, bijuterii sau articole pentru copii. Târgul este deschis zilnic începând cu ora 11.00. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite