Roman Seremet a adus fotbalul american în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 25 de ani a înfiinţat, alături de alţi doi prieteni, prima echipă de fotbal american din România, A.S. Bucharest Warriors.

Roman şi-a descoperit atracţia pentru fotbalul american în clasa a XI-a, când se gândea cum să scape de ore şi i-a venit ideea să chiulească sub pretextul că vrea să dea un test pentru o bursă în Statele Unite. Însă, spre norocul lui, chiar a aplicat pentru o bursă, iar în anul 2002 a plecat să studieze acolo, timp de un an.

„Am câştigat o bursă în oraşul Meeker, Oklahoma. Acolo am ales să practic fotbalul american. Am jucat în echipa colegiului, Meeker Bulldogs High School“, îşi aminteşte Roman. Tânărul a jucat în SUA doar cinci luni, pentru că apoi a fost nevoit să se întoarcă în ţara sa natală, Republica Moldova, pentru a-şi continua studiile.

A jucat la „Barbarii” din Chişinău

Întors la Chişinău, Roman a dorit neaapărat să practice în continuare fotbalul american, iar profesorul său de sport din liceu i-a găsit o echipă, Chişinău Barbarians. A jucat pentru moldoveni până în 2004, când s-a mutat în România, la facultate. Din acel moment, el nu a mai jucat decât în deplasările celor de la Barbarians, deoarece în ţara noastră nu exista nicio echipă de fotbal american.

„Nu mă aşteptam ca în România să nu găsesc echipe, pentru că e o ţară mai dezvoltată decât Moldova. Abia în anul 2007 am aflat că se pregăteşte să se înfiinţeze o echipă“, se plânge moldoveanul.

Odată ce a aflat de planurile românilor, Roman s-a pus pe treabă şi i-a căutat, pentru a se alătura planului lor. A găsit 7-8 jucători dornici de afirmare, dar care încă nu buseseră bazele unui club. Roman a reuşit să-i ajute, iar din toamna anului 2007 au înfiinţat şi juridic echipa.

„La început, băieţii au fost destul de reticenţi. Se vedea pe feţele lor că nu prea mă doresc în echipă. Eu nu sunt foarte solid, şi pe deasupra, mai port şi ochelari de vedere. Dar, în timp, am devenit cei mai buni prieteni“, declară Roman.

Investiţie de mii de euro în sportul preferat

Fiind un sport nepromovat în România, moldoveanul a trebuit să vină cu bani de acasă. Acesta spune că a băgat în acest sport câteva mii de euro, dar a avut foarte multe satisfacţii şi nu regretă niciun moment decizia pe care a luat-o în urmă cu trei ani. Acum, el se consideră prea bătrân pentru a mai ajunge să joace în NFL (campionatul american), dar speră să prindă un loc într-o echipă olandeză.

„Am băgat între 5.000 şi 10.000 de euro în fotbalul american din România. Însă nu regret de loc timpul şi banii pierduţi. Am avut multe momente plăcute, printre acestea fiind o victorie contra celor de la Constanţa, dar şi prima victorie internaţională, contra bulgarilor de la Sofia. Vreau să fac masterul în Olanda şi sper să joc fotbal american şi acolo, pentru că în Olanda este un sport foarte dezvoltat“, încheie tânărul.

Profil
Născut: 12 ianuarie 1985, Chişinău, Republica Moldova
Studii: A absolvit, în anul 2008, Institutul Bancar Român
Familie: Are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place modul de viaţă activ, dar imi plac în special sporturile extreme. Vreau să ajung să sar cu paraşuta şi să fac alpinism“, mărturiseşte Roman.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii neserioşi şi nu-mi place să vărbesc atunci când nu sunt întrebat“, spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Care este jucătorul tău preferat?
Îmi plac foarte mult Tom Brady şi Randy Moss. Dar unul dintre cei mai buni jucători mi se pare Jerry Rise, care s-a retras.

Pe ce post îţi place să joci?
La început am jucat kicker, apoi running back, linebacker sau quarterback. Nu am o poziţie preferată, în general îmi place să joc fotbal american.

Pentru mai multe detalii despre Roman şi despre Bucharest Warriors, accesaţi site-ul warriors.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite