Refugierea oamenilor în şcoli, soluţia lui Oprescu în caz de calamitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Oprescu spune că se vor amenaja 12 tabere de sinistraţi în şcolile din fiecare sector
Primarul Sorin Oprescu spune că se vor amenaja 12 tabere de sinistraţi în şcolile din fiecare sector

Primăria Municipiului Bucureşti pune în practică protocolul semnat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dotarea completă cu materiale şi echipamente a 12 săli de sport, folosite, în situaţii de urgenţă, ca tabere de sinistraţi, anunţă muncipalitatea într-un comunicat de presă. Vor exista câte două tabere în fiecare sector.

Astfel, potrivit Primăriei Capitalei, se vor face investiţii pentru asigurarea independenţei celor 12 săli de sport, care vor fi dotate cu paturi, pǎturi, generatoare independente de energie, truse individuale de supravieţuire, precum şi realizarea unor puţuri de mare adâncime în curtea celor 12 şcoli. Fiecare unitate şcolară va avea astfel o capacitate de cel puţin 150 de locuri pentru situaţii de urgenţă.

Aceste măsuri vor fi luate conform Protocolului încheiat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în care, la capitolul II, se mentionează “Asigurarea, în eventualitatea producerii unor calamităţi naturale sau oricăror alte situaţii de urgenţă, a unui spaţiu pentru adăpostirea provizorie a unora dintre persoanele afectate”.

Mai mult, conform legislaţiei în vigoare, municipalitatea doreşte dotarea integrală a tuturor apartamentelor de locuinţe din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, ca parte a strategiei de protejare a populaţiei de efectele unei calamităţi naturale. Astfel, s-a decis achiziţionarea de 4.000 de truse de prim ajutor, pe lângă celelalte 2.000 deja existente pentru acoperirea integrală a acestor necesităţi.

În timp ce doar cinci la sută din blocurile cu risc seismic din Bucureşti au fost reabilitate, Municipalitatea achiziţionează 4.000 de truse de prim ajutor în caz de cutremur, cu fluier, batoane alimentare şi şerveţele pentru igienă. Dacă în 2012 Primăria a cheltuit 100.000 de euro pe truse, anul acesta investiţia este estimată la 220.000 de euro.

Pe aceeaşi temă:

Soluţiile primarului Sorin Oprescu în caz de cutremur: truse de prim ajutor

Centrul Vechi, o bombă cu ceas: între blocurile pericol şi barurile capcană. Din ce este făcut cel mai popular „cartier“

Te simţi în siguranţă? Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor care s-ar prăbuşi la un cutremur puternic

Dezastrele care au năruit Capitala secolului trecut: două mari cutremure în doar 40 de ani. Arhitecţii au fost acuzaţi că nu şi-au făcut treaba bine

Primăria Capitalei va oferi truse de prim ajutor locatarilor din blocurile cu risc seismic clasa I

Centrul Bucureştiului este praf: peste 2.300 de clădiri se pot prăbuşi la primul cutremur

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite