Reabilitarea şi construirea bisericilor din Sectorul 1 rotunjeşte conturile unei firme protejate de Andrei Chiliman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. FOTO Adevărul
Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a oferit contracte în valoare de şase milioane de euro unei singure firme de construcţii care s-a ocupat de repararea şi construirea bisericilor din Sectorul 1. Firmei numite SC. Adrian Construct SRL i-a crescut profitul de aproape zece ori pe seama contractelor atribuite de Primăria Sectorului 1.

Ultimul contract atribuit de Andrei Chiliman firmei SC Adrian Construct SRL are o valoare de peste un milion de euro. Din aceşti bani firma protejată de primărie trebuie doar să consolideze şi să picteze stricăciunile făcute în timpul reabilitării Bisericii Albe. Contractul a fost atribuit fără licitaţie, şi doar pe baza unei invitaţii la cererea de oferă, la care a fost prezentă doar firma SC. Adrian Construct. SRL deţinută de către Bârleanu Adrian şi Bârleanu Dumitru, informează b365.ro.

În ultimii cinci ani, Andrei Chiliman a construit din bugetul alocat Primăriei Sectorului 1, două biserici, Biserica Costeasca şi Biserica Sfânta Vineri din Pajura şi s-a ocupat de lucrări de consolidare, împrejmuire şi renovare la biserica Sfântul Andrei din şoseaua Chitilei, Biserica Miron Patriarhul, biserica Dămăroaia, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Toate contractele pentru aceste lucrări de construire, reabilitare şi împrejmuire a bisericilor au fost câştigate de această firmă cu toate că nu avea niciun fel de experienţă în acest domeniu, conform site-ului firmei, iar singurele lucrări trecute în portofoliu au fost executate doar în Sectorul 1. De asemenea, administraţia din subordinea lui Chiliman este singura din ţară care a oferit lucrări acestei firme.

În ultimii ani, pe lângă proiectele bisericeşti, primăria Sectorului 1 a mai atribuit firmei contracte pentru construirea sau reabilitarea termică a mai multor blocuri din sector. Chiar dacă există posibilitatea ca această firmă să fi câştigat legal licitaţiile, Primăria Sectorului 1 nu a mai făcut publice pe site-ul de licitaţii aceste informaţii aşa cum este obligată prin lege.

În ultimii cinci ani, compania de construcţii a încasat de la Primăria Sectorului 1 suma de 33 de milioane de lei, în 19 contracte, doar pe baza informaţiilor de pe site-ul de licitaţii publice. Astfel, conturile firmei s-au rotunjit de aproape zece ori în ultimii ani. Adrian Construct a crescut de la un profit de 1, 24 de milioane de lei în 2007, la 14 milioane de lei în 2011.

Contactaţi de reporterii adevarul.ro, reprezentanţii SC Adrian Construct SRL au motivat că nu şi-au reluat activitatea după Sărbători şi că nu pot oferi mai multe informaţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite