Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava: Persoanele evacuate din zona Eroilor se vor întoarce acasă la sfârşitul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blv. Eroilor - restricţie de circulaţie după ce s-a surpat asfaltul FOTO Sever Gheorghe
Blv. Eroilor - restricţie de circulaţie după ce s-a surpat asfaltul FOTO Sever Gheorghe

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat că experţii şi constructorul nu au găsit până în acest moment o soluţie pentru rezolvarea problemei de la Eroilor. De asemenea, edilul a precizat că persoanele evacute din locuinţe se vor putea întoarce înapoi abia în luna martie a anului viitor.

După ce s-a încheiat şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă convocată de prefectul Paul Petrovan, edilul interimar al Bucureştiului a declarat că în acest moment firma care se ocupă de execuţia tunelurilor de metrou de la Eroilor nu are o soluţie pentru rezolvarea situaţiei, scrie Mediafax.

„Experţii trebuie să ne certifice soluţia, deocamdată nu există o soluţie, ei spun că injectează beton. Nu asta vrem să ştim noi, ci am vrea să ştim când va fi pusă zona în siguranţă“, a anunţat Răzvan Sava.

Edilul-şef a subliniat că nu este de acord cu data stabilită de constructor pentru securizarea zonei, respectiv 22 martie 2016, adăugând că este „dezastruoasă comunicarea cu firma constructoare“.

„Pe 22 martie va fi pusă în siguranţă zona, spune constructorul că atunci se vor întoarce oamenii acasă (...) Nu sunt de acord cu data lansată de firma constructoare şi o să ne întâlnim şi cu experţii să vedem ce spun“, a mai precizat Sava. Totodată, primarul a spus că este i se pare de neacceptat faptul că reprezentaţii firmei care lucrează la Eroilor au spus că vor ca angajaţii lor să aibă concediu de sărbători.

Edilul a adăugat că, în urma surpării drumului din zona Eroilor, 14 persoane au fost evacuate, cu promisiunea că se vor putea întoarce la casa lor în cel mult 30 de zile, însă noul termen lansat de constructor depăşeşte trei luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite