Primarul Capitalei, gata de inaugurări: ce panglici mai taie Oprescu până la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de şapte obiective de investiţii ar putea fi inaugurate de Primăria Capitalei până la mijlocul lunii iunie. Primăria Capitalei are în lucru mai multe obiective a căror finalizare ar urma să aibă loc în perioada următoare, până la alegerile locale, programate pentru 10 iunie.

Pasajul Pipera, primul pe listă

Un prim obiectiv de investiţii a cărei inaugurare ar putea avea loc în curând este Pasajul Pipera. Pasajul propriu-zis a fost finalizat la sfârşitul anului trecut, dar au mai fost de executat lucrări la bretelele laterale. După cum arată situaţia în teren însă, acesta ar putea fi inaugurat în curând. Lucrările au început în august 2010, iar valoarea investiţiei este de 106 milioane de lei.

Se pregăteşte Bulevardul Aerogării

Bulevardul Aerogării este şi el pe lista lucrărilor care ar putea fi inaugurate până la alegerile locale. Oprescu a declarat recent că se încearcă finalizarea lucrărilor odată cu cele de la Pasajul Pipera. Proiectul a inclus reabilitarea sistemului rutier şi a căii de rulare a tramvaiului, inclusiv trotuarele şi peroanele. În cadrul proiectului a fost prevazută şi refacerea reţelelor edilitare, precum şi realizarea de spaţii verzi şi piste pentru biciclete.

Trotuar rulant, peste o lună

În aproximativ o lună ar putea fi inaugurat şi trotuarul rulant care va lega staţia de tramvai de pe Pasajul Basarab şi peronul Gării de Nord. Trotuarul va avea trei tronsoane de câte 80 de metri. Pe fiecare sens va circula câte o bandă cu o lăţime de 1,20 metri. Trotuarul are o capacitate maximă de 6.000 de persoane pe oră pe fiecare sens. Valoarea investiţiei este de 11 milioane de lei fără TVA. Staţia de tramvai de pe pasaj a fost deschisă duminică seara.

Astfel, tramvaiele liniei 1 opresc acum în noua staţie, asigurându-se în acest mod legătura acesteia cu alte mijloace de transport în comun de aici. Staţia este dotată cu patru ascensoare şi patru scări rulante. În plus, această dispune de sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului. Peroanele au o lungime de 90 de metri şi o lăţime de 19 metri şi o capacitate zilnică de 200.000 de călători. Staţia are o cale de acces pe Calea Griviţei şi una pe Bulevardul Dinicu Golescu.

Centrul Istoric, în curs de finalizare

Pentru primăvara acestui an se mai anunţă şi finalizarea lucrărilor din Centrul Istoric. Lucrările de infrastructură pe cele 16 străzi incluse în proiectul pilot sunt terminate, cu excepţia unei porţiuni de la capătul străzii Şelari, unde au fost descoperite ruinele Hanului Verde. Vestigiile au fost însă acoperite de curând cu pământ, cercetarea arheologică fiind încheiată. Totodată, la intersecţia străzilor Pictor Tonitza şi Franceză se va amenaja o piaţetă pietonală. În curs de finalizare mai este şi amplasarea mobilierului stradal. Lucrările pentru refacerea străzilor au demarat în primăvara anului 2007 şi ar fi trebuit să dureze 18 luni.

Parcare la Universitate şi la Arena Naţională

În primul semestru al acestui an se preconizează finalizarea parcării subterane din Piaţa Universităţii, dar şi a celei supraterane de la Arena Naţională. Prima va avea trei nivele şi va dispune de 420 de locuri pentru autoturisme şi 25 pentru motociclete. Cealaltă parcare va avea 1.300 de locuri de parcare, pe patru nivele. Pe terasa parcării vor fi amenajate terenuri de sport.

Încă două tronsoane din diametrală

În prima jumătate a anului ar mai putea fi finalizate încă două tronsoane din Bulevardului Buzeşti-Berzei. Primele două tronsoane au fost inaugurate la sfârşitul anului trecut. Pe tronsonul Calea Griviţei - Mircea Vulcănescu sunt încă discuţii din cauza Halei Matache.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite