S-a votat prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediu al Primăriei Capitalei. Consilierii PDL fac sesizare la DNA pe numele lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, proiectul de hotărâre care prevede prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea de pe Splaiul Independenţei, acolo unde funcţionează în prezent instituţia. Ca răspuns, consilierii PDL au anunţat că vor face o sesizare la DNA pe numele primarului general Sorin Oprescu, acuzându-l că a comis mai multe nereguli.

Potrivit proiectului aprobat, municipalitatea va mai plăti chirie pentru imobilul de pe Splaiul Independenţei până la 1 octombrie 2014, deşi data prevăzută în proiect era 31 ianuarie 2015. Decizia de prelungirea a contractului cu doar opt luni în loc de un an aşa cum era prevăzut în proiect a venit la propunerea consilierului USL Cornel Pieptea.

Consilierii PDL se declară nemulţumiţi şi spun că Primăria Capitalei a plătit pentru închirierea imobilului de pe Splaiul Independenţei o sumă mai mare decât cea estimată pentru valoarea clădirii. Pe de altă parte, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre se specifică faptul că prelungirea contractului de închiriere este necesară pentru cumpărarea clădirii în  care funcţionează acum Primăria.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara în urmă cu două săptămâni că pentru cumpărarea imobilului de pe Splaiul Independenţei au fost făcute diligenţele necesare. Edilul spunea că în cazul în care proprietarul va accepta, chiria plătită timp de trei ani va fi scăzută din preţ.

„Noi am făcut toate diligenţele necesare. Condiţia în contract este foarte clară, aceea că sumele folosite până acum timp de trei ani la chirie vor fi scăzute din preţul imobilului, aşa că, dacă şi proprietarul va fi de acord, aceasta va putea fi cumpărată“, spunea Oprescu, precizând că achiziţionarea clădirii este posibilă după o evaluare complexă.

Sorin Oprescu a anunţat că se adresează justiţiei

După ce consilierii PDL l-au acuzat pe edilul-şef că face „jaf din banii publici“ şi că imobilul în care funcţionează acum municipalitatea aparţine „mascat“ chiar fiului său, Sorin Oprescu a spus că o să reacţioneze în instanţă. „Foarte bine, faceţi această plângere penală. În concluzie eu mă adresez justiţiei pentru vorbele pe care le primesc“, a raspuns primarul general.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite