Primăria Capitalei a pierdut şansa de a demonstra că-i pasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 27 noiembrie 2012, în cadrul Grupului de lucru pe mobilitate din cadrul Primăriei Muncipiului Bucureşti, am solicitat desfiinţarea parcării din faţa instituţiei şi eliberarea trotuarelor de maşini parcate.

Motivaţia este simplă: Primăria Capitalei trebuie să fie un bun exemplu pentru cetăţeni.

Până în luna februarie nimic nu s-a schimbat. În continuare se parca haotic pe trotuar, până la intrarea în instituţie. Rastelul pentru biciclete nu se putea folosi din cauza maşinilor. Iar cel care coordona parcarea ilegală era chiar poliţistul de serviciu.

În luna februarie am decis să nu mai aştept. Am solicitat poliţiei rutiere să aplice legea.

Erau două posibilităţi: ori să primeze interesul oamenilor şi parcarea să fie desfiinţată, ori interesul baştanilor din Primărie să fie prioriar iar staţia RATB să fie mutată.

Brigada Rutieră ne-a informat că în Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei s-a decis mutarea staţiei RATB.

Nu cunosc argumentele pentru care se permite blocarea unei benzi de circulaţie cu toate că parcările instituţiei n-au fost niciodată pline.

Dar, dacă mută staţia RATB, acea parcare trebuie să fie pentru persoanele cu handicap fizic. Pentru că este anormal ca o instituţie publică să nu ofere o astfel de facilitate !

Mă îngrijorează faptul că în Primărie lucrează oameni care nu sunt capabili să mearga 10 metri pe jos, până la cea mai apropiată parcare. Cum ar putea astfel de oameni să ia decizii care să îmbunătăţească viaţa celor 80%* dintre cetăţenii care folosesc regulat trotuarele** ?

Mă îngrijorează faptul că în faţa Primăriei este nevoie de "protejarea trotuarului din vecinătatea parcării prin instalarea de stâlpişori ornamentali". Speram ca reprezentantul poliţiei locale din Comisia Tehnică să precizeze că poliţistul Primăriei are autoritatea de a impune respectarea legii. Dar să fim serioşi ! Veţi vedea vreun astfel de poliţist apărat de şefii lui atunci când vreun nesimţit de politician se va plânge de zelul agentului?

Doar astfel mai putem apăra trotuarul din faţa Primăriei de nesimţirea unor funcţionari: cu stâlpi metalici ?

Eu cred că mai este o variantă.

Să le solicităm tratament egal: ori permit amenajarea de parcări tuturor ori să-şi mişte burta 10 metri până la parcare !

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

* - am exclus şoferii, chiar dacă şi ei merg pe jos pentru a ajunge la maşini.
** - cu precizarea că o mare o mare parte din trotuare nu mai există, ele fiind transormate în parcări.

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite