Poluare extremă înregistrată astăzi în  Bucureşti. Garda de Mediu nu a primit sesizări privind arderi ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustativă: SHUTTERSTOCK
FOTO ilustativă: SHUTTERSTOCK

Senzorii din reţelele de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat, miercuri, dimineaţă depăşiri de 700% pentruindicele PM 2,5 şi circa 400% pentru PM10. Cele mai poluate zone au fost Ferentari, Pantelimon şi Şoseaua Giurgiului. Reprezentanţii Gărzii de Mediu cred că vină ar fi traficul şi încălzirea locuinţelor.

Maximele de poluare au fost înregistrate de reţeaua independentă airly.

„La ora 08:00, toţi senzorii din reţeaua AerLive erau roşii. Şi senzorii de pe reţeaua naţională de pe calitateaer.ro la fel. Valorile particulelor în suspensie PM2.5, pe care noi le măsurăm în AerLive, erau de peste 4-5 ori mai mari faţă de maxima admisă pentru protejarea sănătăţii umane. În continuare avem zone unde valori sunt foarte mari, zonele de sud şi nord-vest sunt cele mai afectate. Ne scriu oamenii încontinuu: nu putem să stăm afară în anumite zone din Bucureşti şi noi le recomandăm urmăritorilor noştri să nu facă mişcare în aer liber în aceste dimineţi, când aerul este extrem de poluat.”, a declarat Oana Neneciu coordonatoarea reţelei aerlive.ro, la Europa FM.

„Aer foarte rău în această dimineaţă în Bucureşti, arată toate reţelele de măsurare! Ministerul Mediului respinge pe bandă propunerile legislative pentru îmbunătaţirea calităţii aerului”,transmitea şi.reţeaua independentă aerlive.ro care recomanda evitarea activitaţilor în aer liber! 

Garda de Mediu Bucureşti nu a primit nicio sesizare privind arderi ilegale, coform şefului acestei instituţii, Viorel Tufeanu.

„Efectivul comisariatului Bucureşti se află pe teren, s-a aflat pe teren în ultimele zile (…) Pe telefonul de permanenţă pe care îl avem interconectat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu am recepţionat nicio solicitare referitoare la arderi de deşeuri de orice fel”; a afirmat  Viorel Tufeanu.

Ministerul Mediului nu a explicat încă ce a produs poluarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite