Preşedintele CJ Ilfov îi propune primarului Oprescu mutarea Circului sau a Grădinii Zoologice la Moara Vlăsiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a declarat marţi, la conferinţa „Cities of Tomorrow“, că i-a propus primarului Sorin Oprescu mutarea Circului sau a Grădinii Zoologice din Bucureşti la Moara Vlăsiei şi construirea unui parc de distracţii în jurul unui astfel de obiectiv.

Marian Petrache a spus că deşi judeţul Ilfov ar trebui să aibă „cele mai multe zone dezvoltate ordonat“, nu le are, arătând totodată că îi lipseşte un parc industrial.

„Avem la Moara Vlăsiei o oportunitate foarte mare. Există ieşire pe autostrada A3, avem 100 de hectare de intravilan şi avem un internod care să lege cele trei autostrăzi (...). Tot acolo i-am propus domnlui primar general, în avanpremieră, desigur, să mutăm ori Circul, pentru că sunt 100 de hectare, ori Grădina Zoologică şi să facem lângă un mare parc de distracţii. Din Bucureşti, pe autostradă, până acolo se fac şapte - opt, maxim 10 minute“, a spus preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Preşedintele CJ Ilfov a amintit că la Măgurele se construieşte cel mai puternic laser din lume, în cadrul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP).

Într-o altă propunere a Consiliului Judeţean Ilfov se prevede construirea unui nod între cele trei autostrăzi, pentru a se reduce volumul traficului comercial.
 

Pe aceeaşi temă:
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite