Plăcintă cu brânză dulce şi stafide în 30 de minute. De ce trebuie să înţepaţi plăcinta înainte de a o băga la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcinta cu brânză dulce şi stafide este una dintre preferatele românilor. Astăzi, „Adevărul“ vă prezintă pas cu pas cea mai tare reţetă pentru o plăcintă delicioasă.

În primul rând, trebuie să cumpăraţi foi de plăcintă, după cum explică bucătarul unui celebru restaurant din Bucureşti. Acesta spune că pentru a face foi de plăcintă trebuie să munciţi destul de mult şi e mai indicat să le cumpăraţi din magazin dacă sunteţi în criză de timp.

„Este nevoie de un pachet de foi de plăcintă care să fie lăsate la dezgheţat, de un kilogram de brânză dulce, 200 de grame de zahăr, zahăr vanilat, coajă de portocală şi de lămâie, dar şi de stafide“, explică bucătarul. 

De asemenea, pentru ca lucrurile să decurgă cât se poate de bine trebuie ca tava în care puneţi plăcinta să fie suficient de înaltă, având marginile de circa cinci centimetri. Brânza dulce se amestecă cu zahărul într-un bol suficient de mare şi, în paralel, se pun la fiert, în apă, stafidele cu esenţă de rom. Se lasă la fiert câteva minute până dau în clocot, după care se scot din apă şi se amestecă în brânza dulce aromată cu zahărul vanilat. Totodată, în brânza dulce se amestecă şi puţină coajă de portocală şi de lămâie rasă.

Plăcinta trebuie înţepată

Tava trebuie unsă uşor cu ulei şi foile de plăcintă se aşează în tavă cu mare grijă. „Regula este foarte simplă: câte trei foi de plăcintă între straturile de brânză dulce. După ce puneţi trei foi de plăcintă le ungeţi cu ulei şi adăugaţi apoi un strat de brânză dulce. La fel se face şi cu următoarele foi pe care le adăugaţi. Trebuie neapărat să le ungeţi cu ulei ca să nu iasă plăcinta uscată. Şi mai este ceva important de reţinut: o plăcintă trebuie să aibă cam trei straturi“, explică bucătarul.

După ce aţi terminat de aşezat foile şi brânza dulce în tavă, trebuie să spargeţi un ou pe care să-l amestecaţi cu două linguri de smântână. Ungeţi plăcinta cu acest amestesc şi cu ajutorul unei furculiţe găuriţi-o în mai multe locuri. „Trebuie neapărat să o găuriţi ca nu cumva să se crape din cauza căldurii din cuptor. O lăsaţi cam 30 de minute la cuptor şi după ce o scoateţi, când e aproape rece, presăraţi zahăr pe deasupra“, a încheiat bucătarul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite