Fratele studentei care a murit în avionul pilotat de Iovan: Nu are rost să căutăm vinovaţi. Avionul era un sicriu cu aripi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelia Ion, tânără studentă la Medicină care a murit, ieri, în accidentul aviatic din Cluj, a lăsat în urmă o familie îndoliată care spune că nu încearcă să caute vinovaţi, dar că se simte deranjată de mediatizarea excesivă a acestui accident.

Fratele tinerei studente, Alexandru Ion, a declarat, potrivit B1 TV, că niciun oficial nu i-a anunţat familia despre tragedia care se petrecuse. Acesta susţine că informaţiile ce apăreau pe parcursul orelor ajungeau la familia Aureliei doar prin intermediul canalelor de ştiri.

„Nu, nu am fost anunţaţi de nimeni. Tot ce am aflat a fost de la ştiri. Au încercat mai multe persoane să ne sune, să afle mai multe şi nu ştiam să le spunem nimic. În cele din urmă a venit şi anunţul oficial şi am aflat că sunt două persoane accidentate. Am sperat ca totul să fie bine, având în vedere că la început au spus că starea lor este stabilă. Apoi au început să intervină confuzii, că apărea că i-au găsit, apoi că iar îi căutau, apoi că au găsit avionul, unul zicea că e zăpadă până la brâu, altul că abia a acoperit pământul, erau tot felul de variante şi păreri“, a declarat fratelei tinerei care a murit ieri. 

Familia Aureliei Ion spune că nu caută vinovaţi, dar şi-ar dori ca această mediatizare a tragediei prin care trec să înceteze.

„Ceea ce simţi în astfel de momente nu poate fi redat. Nu învinovăţesc pe nimeni. Oricum nu o mai aduce nimeni înapoi. Nu are rost să căutăm cine e de vină, că a fost ceaţă, avionul, care era practic un sicriu cu aripi. Faptul este consumat, nu o mai aduce nimeni înapoi“, a declarat Alexandru.

Băiatul a povestit că sora lui era încântată de oamenii pe care îi avea în preajmă şi că nu are nimic să reproşeze nimănui. „Fiecare este responsabil pentru viaţa lui, doar că atunci când te urci în avion cu cineva, pilotul este responabil de viaţa ta. Dar nu vreau să îl învinovăţesc nici pe domnul pilot, am înţeles că era foarte experimentat. Nu căutăm vinovaţi”, a mai spus tânărul.

Acesta a precizat faptul că familia nu se va deplasa la Cluj de unde oricum nu ar putea să o aducă acasă pe Aurelia, ci că trupul neînsufleţit al fetei va fi adus în Bucureşti în această noapte. 

Pe aceeaşi temă:

FOTO Doliu pe paginile de Facebook ale pilotului şi studentei care au murit în accidentul aviatic de la Cluj

Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Paul Mitu, unul dintre piloţii care l-au instruit pe Iovan, indignat după accident: „E un talent să pui avionul pe vârful pomilor“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite