Explozie la CET SUD din Capitală. Patru persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost rănite în explozia care s-a produs luni dimineaţă la CET SUD din Capitală. Victimele au fost duse la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Două dintre persoanele rănite au suferit arsuri grave în zona feţei.

UPDATE: Reprezentanţii ELCEN au declarat, pentru „Adevărul“, că în acest moment „toată lumea este la faţa locului“ şi că urmează să se stabilească cauzele accidentului.

UPDATE: „Deocamdată nu sunt consecinţe care să-i afecteze pe consumatorii casnici, Agentul termic se furnizează la parametri normali, şi căldură, şi apă caldă. ELCEN furnizează la parametri normali“, a declarat, Denisa Brânzoi, purtător de cuvânt al RADET.

UPDATE:  Din primele informaţii se pare că explozia a fost provocată de o scurgere de gaze în zona dispozitivului de răcirie. Pompierii nu au intervenit deoarece în urma incidentului nu s-a produs un incendiu.

În zona exploziei, doi angajaţi efectuau o operaţiune de curăţare a unui coş. Angajaţii CET-ului nu au fost încă evacuaţi.
 

Explozia s-a produs la o instalaţie de răcire. Patru echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului.

Două dintre persoanele rănite au suferit arsuri la nivelul feţei şi se află într-o stare gravă.

Toate instalaţiile au fost oprite pentu remedierea situaţiei.

Incendiu de proporţii în 2005 la CET SUD

În luna iulie a anului 2005 un alt incendiu de proporţii a izbucnit la CET SUD. Autorităţile au susţinut că tragicul eveniment a fost produs de o defecţiune apărută la transformatorul termocentralei.

Un sfert din locuitorii Capitalei au rămas atunci fără apă caldă şi lumină, iar Sectorul 3 a fost afectat în totalitate.

Aproximativ 50 de pompieri au intervenit imediat după ce focul a izbucnit şi au intervenit cu nouă maşini cu apă şi spumă, o maşină cu azot şi pulbere, un camion cu spumă de rezervă şi o autospecială pentru iluminat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite