Parcul Comana, zona verde şi liniştită aflată la o aruncătură de băţ de Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproximativ 30 de kilometri de Capitală puteţi să găsiţi o zonă încântătoare, plină de verdeaţă şi foarte relaxantă. „Adevărul“ vă prezintă secretele din spatele unui loc absolute încântător: Comana.

Fără maşini, claxoane, malluri şi agitaţie, zona este un adevărat smarald aflat la o aruncătură de băţ de agitaţia bucureşteană.  Parcul Natural Comana se află la o distanţă aproximativ egală între Giurgiu şi Bucureşti, aflându-se la aproximativ 30 de kilometri de Capitală.

A treia zonă umedă din ţară

Din Bucureşti, cel mai scurt drum este prin Jilava. Apoi treceţi prin Adunaţii Copăceni. Imediat ce ajungeţi aici o să descoperiţi o zonă verde încântătoare unde vă puteţi relaxa în voie.

image

În parcul natural se găseşte Balta Comana, a treia zonă umedă din ţară după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării, fiind a doua ca biodiversitate după Deltă. Aceasta s-a transformat de-a lungul vremii în casa a 141 de specii de păsări şi a 13 specii de peşti, dintre care două - ţigănuşul şi cleanul de Comana – se găsesc doar în această zonă.

Oamenii care ajung în Comana şi vor să se bucure de apă, se pot plimba cu barca şi pot admira frumuseţea naturii. Peisajele sunt cu adevărat frumoase şi par desprinsele din cărţile de basm.O altă atracţie este Mănăstirea Comana, ridicată în timpul lui Radu Şerban (1588), care a fost construită pe ruinele unei mănăstiri ctitorite de celebrul Vlad Ţepeş.

image

Tot aici există şi un parc de aventură care curpinde patru trasee pentru copii şi trei trasee pentru adulţi, toate de dificultăţi progresive. Intrarea în parcul de aventură costă 50 de lei pentru trei ore, timp în care vă puteţi bucura constra cost, printre altele, de pereţi pe care să-i esacaladaţi, terenuri de tenis şi zboruri cu motoparapanta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite