Parcarea târgului Vitan din Capitală se transformă în pistă pentru cei mai buni piloţi ai României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia va avea loc în 18 octombrie FOTO Arhivă
Competiţia va avea loc în 18 octombrie FOTO Arhivă

Parcarea târgului Vitan din Capitală se transformă pentru o zi în pista pe care cei mai buni piloţi de drift din ţară se întrec. Pe 18 octombrie are loc primul Grand Prix organizat de Romanian Drift Community, eveniment la care vor paricipa autoturisme, motociclete şi un tir.

Peste 20 de maşini de peste 500 de cai putere, pregătite pentru competiţiile internaţionale au fost anunţate la start, potrivit Mediafax.„Va fi un show la cel mai înalt nivel în lumea driftului, de la urmăriri spectaculoase pline de suspans şi până la efecte pirotehnice care vor face deliciul publicului. Vom avea inclusă şi partea de stunt, cu motociclete, care promit un spectacol interesant, dar în premieră şi un truck drift, adică derapaje controlate cu un cap de tir, dar şi tandem între acesta şi o maşină“, a declarat Andrei Balica, iniţiatorul proiectului.

Evenimentul „Drift Community Grand Prix“ va fi transmis în direct şi pe internet, prin intermediul portalului www.driftcommunity.ro.

„Ne dorim să arătăm tuturor românilor faptul că driftul nu înseamnă acele cerculeţe şi burnout, ci reprezintă un stil de pilotaj care deja începe şi în România să prindă amploare crescând exponenţial de la an la an, atât ca număr de simpatizanţi, cât şi nivelul calitativ al piloţilor. E foarte important să fie practicat într-un cadru sigur, departe de stradă. Acest eveniment respectă standardele competiţiilor din motorsport internaţionale asigurându-se padoc standardizat, asistenţă medicală şi asistenţă tehnică pe toată durata evenimentului“, a spus Denis Manea, cofondator al Romanian Drift Community.

Spectatorii alături de piloţi

Cei care vor lua parte la Drift Community Grand Prix vor avea ocazia să participe din dreapta pilotului la competiţie, în timpul sesiunilor de Taxi Drift.

Piloţii care se vor înscrie în cursă sunt consacraţi în campionatele naţionale şi europene, printre aceştia numărându-se Călin Ciortan, Marius Mitrache, Gabi Imre, Cătălin Trifan si Ilarion Grigorici, dar şi piloţi debutanţi, precum Alin Grădinaru, care la 15 ani se poate lăuda cu multe trofee în lumea moto.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite