Micii producători de fructe şi legume, scutiţi de plata taxei de tarabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micii producători de legume şi fructe sunt scutiţi în două zone din sectorul 4 de plata taxei de tarabă FOTO Arhivă
Micii producători de legume şi fructe sunt scutiţi în două zone din sectorul 4 de plata taxei de tarabă FOTO Arhivă

Micii producători de fructe şi legume care îşi vând produsele în centrele agroalimtare Progresul şi Sudului nu mai sunt nevoiţi să plătească taxa pe tarabă. Odată cu amenajarea acestor zone, micii producători beneficiază şi de un card electronic cu datele de identificare şi localitatea din care provin.

În incinta centrelor agroalimentare Progresului şi Sudului, Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Pieţelor, a amenajat zone speciale pentru micii producători de fructe şi legume.

Astfel,  cei care vor să îşi vândă marfa în zona respectivă  vor fi scutiţi de la achitarea taxei de tarabă. Măsura vine, susţin reprezentanţii primăriei, pentru a-i ajuta pe cei care trudesc zilnic şi fac naveta până în Capitală pentru a-şi vinde marfa în condiţii bune, nu în parcări sau în jurul pieţelor, aşa cum se obişnuieşte. Pe lângă zonele în care aceştia pot vinde fără să plătească taraba, micii producători se bucură şi de carduri electronice cu numele, datele de identitate şi localitatea din care provin.

„Deşi au muncit o viaţă întreagă, nu au bani să-şi permită să achite un loc la tarabă în interiorul pieţei. Până acum, se plimbau dintr-un loc într-altul, oferind discret şi demn trecătorilor spre vânzare mici cantităţi de legume şi verdeţuri de grădină. Ei se adresează celor care nu au uitat gustul legumelor din grădina bunicii, care ştiu să aprecieze calităţile unor produse proaspete, abia culese, pentru care ei au trudit, cu propriile mâini. Aceşti oameni nu sunt vânzători ambulanţi, ei reprezentând, în fapt, cazuri sociale, iar noi, ca autorităţi, avem datoria de a-i sprijini. De aceea, am dispus amenajarea în pieţele administrate de Consiliul Local Sector 4, a unor zone în care aceşti vârstnici să poată să-şi expună civilizat produsele spre vânzare. Aici nu se percep taxe de tarabă, iar, pentru a beneficia de un loc în această zonă, trebuie să prezinte cardurile electronice ce le-au fost emise de către Direcţia de Administrare a Pieţelor,  criteriile pentru acces fiind vârsta – peste 65 de ani, cât şi actul de identitate, care să ateste că au domiciliul într-o comună limitrofă sectorului 4“, a declarat Cristian Piedone, edilul sectorului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite