VIDEO Marşul pentru locuire, în Capitală. Revendicările manifestanţilor: „Vrem case pentru toţi, nu doar pentru mafioţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mars pentru locuire

Mai mulţi activişti şi activiste pentru dreptul la locuire, precum şi persoane care au fost evacuate abuziv din locuinţele lor, s-au strâns duminică, la marşul pentru locuire, în Piaţa Universităţii, cerând interzicerea evacuării forţate, debirocratizarea accesului la locuinţe a persoanelor vulnerabie şi transparentizarea fondului locativ.

Marşul reuneşte activişti din cadrul Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL) dar şi persoane care au fost evacuate forţat. În manifestul evenimentului, au fost chemate să participe persoane  care locuiesc în condiţii inadecvate şi precare, în stradă şi/sau în adăposturi de noapte sau adăposturi improvizate, în locuinţe supra-aglomerate, persoane care au fost evacuate sau sunt în pericol de evacuare dar şi cei care au probleme să îşi plătească lună de lună costurile cu locuirea sau o fac cu mari dificultăţi şi sacrificiii, precum şi cei care cred locuirea este un drept fundamental.

„Locuirea e problema noastră a tuturor, ca locuitori ai acestui oraş din ce în ce mai mare şi mai dezvoltat, din ce în ce mai bogat, dar a cărui bogăţie nu se răsfrânge şi asupra condiţiilor şi posibilităţilor noastre de locuire decentă şi demnă”, se arată în descrierea evenimentului. 

mars pentru locuire
mars locuire/andreea iorga-curpan

FOTO: Facebook Andreea-Iorga Curpăn

Revendicările participanţilor

Participanţii la marş au o serie de revendicări, cum ar fi: creşterea stocului de locuinţe publice şi sociale prin orice mijloace aflate la dispoziţia autorităţii publice locale: construcţia de locuinţe, reconversia în locuinţe publice a clădirilor goale, remunicipalizarea clădirilor goale proprietate privată, lăsate să se degradeze pentru speculă imobiliară; publicarea/ transparentizarea fondului locativ al autoritatilor locale municipale si de sector; de-birocratizarea accesului la locuinte sociale şi la ajutorul de chirie; criterii juste pentru accesul la locuinţe sociale al celor mai precari; prevenirea, monitorizarea si răspunsul adecvat al autorităţilor locale vizavi de evacuarile din locuinţe; interzicerea evacuărilor forţate; controlul chiriilor.

mars pentru locuire

Participanţii la marş s-au adunat în Parcul Colţea, Universitate şi au pornit în marş pe traseul  Parcul Colţea-Regina Elisabeta-Calea Victoriei-Bd.Naţiunilor Unite- Izvor.

                                     

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite