INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
INML a furnizat presei primele informaţii despre trupul copilului
INML a furnizat presei primele informaţii despre trupul copilului

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului având sute de muşcături de câini, potrivit Mediafax.

Necropsia a fost făcută marţi şi a durat câteva ore, după cum a spus medicul Abdo Salem.

Anchetatorii au prelevat probe de la cei şase câini ridicaţi luni de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitală şi le vor compara cu ADN-ul copilului de patru ani ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au muşcat, potrivit unor surse din Poliţie.

Câinii pe blana cărora se va găsi ADN-ul care aparţine copilului de patru ani vor fi supuşi unei expertize, potrivit surselor citate.

De asemenea, de la cei şase câini vor fi luate impresiuni dentare, pe baza cărora se vor realiza mulaje, acestea urmând să fie comparate cu rănile găsite de medicii legişti pe corpul copilului de patru ani.

Sursele citate au spus că rezultatul ADN este aşteptat în cursul zilei de marţi.

Cazul este instrumentat de Serviciul Criminalistic şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Familia lui Ionuţ, copilul de patru ani care a murit sfâşiat de câini, mutilată de durere

Pe aceeaşi temă

FOTO Copil sfâşiat de câini, ucis de ignoranţa autorităţilor

Un copil de 4 ani a murit, luni, sfâşiat de câini vagabonzi în zona Parcului Tei din Capitală. Responsabilitatea tragediei este pasată de la o instituţie la alta, în timp ce, pe străzile Capitalei, se află peste 60.000 de maidanezi.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi, timp în care i-a aşteptat să se întoarcă de la joacă, potrivit unor surse din Poliţie.

DEZBATERE Unde sunt cei mai agresivi câini în Capitală. Completează şi tu harta maidanezilor din Bucureşti!

Cazul copilului sfâşiat de câinii vagabonzi în sectorul 2 a readus în prim-plan problema etern nerezolvată a maidanezilor din Capitală. Cei mai mulţi câini fără stăpân sunt pe străzile din  Drumul Taberei, potrivit sesizărilor făcute de bucureşteni pe parcursul anului trecut, date centralizate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Adevărul vă invită să spuneţi şi poveştile voastre, poate aşa autorităţile vor lua măsuri.

ASPA estimează: 5.000 de sterilizări, până la sfârşitul anului, pentru câinii cu stăpân din Capitală. Cât plăteşte Primăria pentru castrarea unui singur patruped

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au anunţat că până la sfârşitul acestui an sunt estimate în jur de 5.000 de operaţii de sterilizare. Pentru sterizilarea patrupedelor, în bugetul instituţiei a fost alocată suma de 675.800 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite