Incendiul puternic din Centrul Vechi al Capitalei a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Focul de la restaurantul Old City, situat în Centrul Vechi al Capitalei, a fost stins complet după aproximativ trei ore de intervenţie cu mai multe autospeciale ale ISU Bucureşti.

UPDATE Incendiul izbucnit marţi dimineaţă la restaurantul Old City din Centrul Istoric al Bucureştiului a fost stins de pompieri, după aproximativ trei ore, a declarat pentru Mediafax Adrian Marin, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

UPDATE Focul încă nu a putut fi stins complet după aproape două ore de intervenţie a pompierilor. Au spart uşa de la intrare, au acţionat cu apă şi spumă, dar focul era extins şi la etajul restaurantului.

Motivul ar putea fi o explozie a buteliei de la restaurant sau un scurtcircuit. Până la lichidarea incendiului ar mai putea dura una-două ore.

„Am intervenit în prima fază cu cinci autospeciale, ulterior am mai trimis două autospeciale. Primele echipaje de pompieri au ajuns la locul incidentului în aproximativ 20 de minute“, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

Incendiul a fost anunţat prin 112 marţi dimineaţă, în jurul orei 6.30. La locul incidentului, pe strada Blănari, la restaurantul Old City, din apropierea Teatrului Lipscani, au sosit cinci autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti. De asemenea, a ajuns în zona afectată şi un echipaj de la descarcerare, pentru eventualitatea în care ar exista victime.

Nu se cunoaşte cauza exactă a incendiului, dar a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Există pericolul ca flăcările să se extindă şi la clădirile învecinate.

Nu există nicio victimă, dar flăcările afectează parterul şi etajul clădirii. Pompierii fac eforturi pentru a stinge focul.

Adrian Marin, de la ISU Bucureşti, a declarat pentru Mediafax că iniţial pompierii au intervenit cu trei autospeciale, însă pentru că focul era puternic şi exista pericol ca flăcările să se extindă şi la clădirile din jur, la locul incidentului au fost trimise alte două autospeciale.

Hidranţii din Centrul Vechi nu au presiunea necesară

„Eficienţa acţiunii ar fi mult îmbunătăţită dacă accesul pe străduţele Centrului Vechi nu s-ar face atât de greoi. Accesul din Calea Victoriei către Lipscani, dar şi dinspre bd. Nicolae Bălcescu trebuie uşurat. Un alt aspect este necesitatea existenţei unei subunităţi cu maşini mici care să acţioneze imediat. În plus, reţeaua de hidranţi din zonă ar trebui să fie sub presiune şi aceştia să fie dotaţi astfel încât să se poată acţiona direct de la hidrant. Acum nu se poate acţiona aşa cum trebuie, pentru că nu ştiu dacă are presiunea necesară“, potrivit lui Aurel Udor, fost şef ISU Bucureşti.

Clădirea cu bulină roşie de lângă poate fi în pericol din cauza intervenţiei pompierilor pentru stingerea focului, potrivit fostului şef ISU.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite