Hotel cu faţadă penală: propietarul de la Minerva, cercetat pentru vătămare corporală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa avizului pentru lucrările la Hotelul Minerva, unde un bebeluş a fost rănit de bucăţile peretelui care au căzut peste restaurantul de la parter, pot aduce mari probleme pentru propietarul imobilului. Acesta riscă trei dosare penale.

Poliţiştii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în urma prăbuşirii faţadei hotelului Minerva. Din neglijenţa sa şi, implicit, a muncitorilor care se ocupau de hidroizolaţia imobilului, o fetiţă de numai şase luni a fost rănită.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, proprietarul hotelului riscă alte două dosare penale, deoarece lipsa documentelor necesare pentru lucrări constituie o infracţiune sancţionată cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani. De asemenea, deţinătorii restaurantului chinezesc avariat în urma acestui accident pot depune plângere penală împotriva acestuia pentru distrugere.

Şantier fără autorizaţie

Accidentul produs chiar în centrul Capitalei, care a dus la rănirea unui bebeluş aflat la restaurantul de la parterul hotelului, a fost produs din cauza muncitorilor care lucrau fără să aibă o autorizaţie prealabilă, se arată în ancheta demarată de autorităţi.

La scurt timp de la accident, proprietarul imobilului a spus că nu are autorizaţie de construcţie pentru lucrările pe care le efectua la terasă. Potrivit anchetatorilor, accidentul ar fi putut fi evitat dacă patronul ar fi avut documentaţia necesară întocmită pentru renovarea acoperişului imobilului. Muncitorii ar fi ştiut exact cum să lucreze, astfel încât să nu afecteze ornamentele care s-au desprins de la etajul cinci al hotelului şi s-au prăbuşit peste terasa restaurantului de la parter.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, Inspectoratul de Stat pentru Construcţii, organism aflat în subordinea ministerului respectiv, a demarat o anchetă la hotelul de pe Bulevardul Lascăr Catargiu după prăbuşirea faţadei.

"Este vorba despre lucrări de hidroizolaţie, pe terasa imobilului, pentru care, conform legii, este necesară autorizaţie, întrucât imobilul se află într-o zonă istorică protejată. Muncitorii au folosit un picamăr pentru aceste lucrări iar vibraţiile generate de echipamentul respectiv au afectat punctul de sprijin al unui ornament de la etajul cinci al clădirii, situat la mai bine de 20 de metri deasupra solului. Acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter", a declarat Oprea.

Bebeluşul rănit de geamurile sparte a fost transportat imediat de părinţi la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a primit îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui risc.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite