FOTO Bucureşti, oraşul şantierelor întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, în Capitală sunt deschise mii de şantiere şi mai bine de jumătate dintre acestea sunt proiecte de infrastructură. Cele mai multe sufocă şi mai tare traficul rutier din oraş, muncitorii nereuşind să termine la timp lucrările din pricina problemelor financiare ale patronilor care deţin firmele desemnate să finalizeze proiectele.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în studioul Adevărul Live că, la începutul lunii iunie, erau 2.225 de şantiere în Bucureşti, dintre care circa 1.700 de infrastructură. Şoferii se plâng că circulă cu dificultate prin zonele în care se lucrează, dar cu toate acestea, autorităţile spun că erau necesare atât lucrările de infrastructură, cât şi modernizarea sau reabilitarea ţevilor de apă şi de gaze de sub pământ.

Insolvenţa constructorului, motiv de întârziere

Recent, firma Tehnologica Radion, cea care a obţinut de-a lungul timpului numeroase contracte în Bucureşti, a cerut şi a intrat în insolvenţă. Acest lucru, povestesc cei care păzesc şantierele din Capitală, a condus la întârzierea termenului de finalizare pentru acestea. Unul dintre şantierele de care se ocupa această firmă este cel deschis în Piaţa Charles de Gaulle, în care muncitorii ajungeau în ultima vreme doar uneori din cauza lipsei de resurse, după cum spune paznicul ţantierului.

image

Piaţa Charles de Gaulle din Capitală FOTO Cristina Răduţă

„Constructorul încearcă să cârpească în funcţie de posibităţi. Am încredere că se vor termina repede lucrările, din acest motiv am stabilit să se lucreze şi noaptea“, a precizat primarul Capitalei.

Calea Victoriei, peste 200 de metri neterminaţi

Un alt şantier deschis în centrul oraşului care sufocă traficul rutier este cel de pe Calea Victoriei, care a avut aceeaşi soartă cu cel din Piaţa Charles de Gaulle. Edilul-şef susţine că nici şantierul de aici nu se va închide la timp, pentru că este vorba despre aceeaşi situaţie ca în şantierul deschis lângă Parcul Herăstrău. În acest moment, pe Calea Victoriei mai sunt 223 de metri pe care ar trebui să se execute lucrări.

poza pista biciclete victoriei

Peste 200 de metri din Calea Victoriei aşteaptă să fie reabilitaţi şi modernizaţi FOTO Marian Iliescu

Pasajul Piaţa Sudului, două săptămâni în urmă

Un alt proiect important de infrastructură la care sunt întârzieri este Pasajul Piaţa Sudului. Aici, spune primarul general al Capitalei, întârzierile sunt destul de mici, în jur de două săptămâni. Cei care trec cu maşina prin zonă se plâng de faptul că traficul rutier este îngreunat şi de lucrările din apropiere de la Pasajul suprateran Mihai Bravu, unde au existat întârzieri de peste un an. 

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite