Două zile de întreceri în centrul Capitalei. Peste 8.000 de oameni participă la cursele organizate în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonul va avea loc în acest weekend în Capitală FOTO Arhivă
Maratonul va avea loc în acest weekend în Capitală FOTO Arhivă

În acest weekend, în Capitală va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Maratonul Internaţional Bucureşti, iar organizatorii estimează că în acest an vor participa peste 8.000 de oameni. În cadrul evenimentului vor fi organizate şapte curse, iar plecarea va avea loc din faţa Palatului Parlamentului.

Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen Bank se află la cea de-a şaptea ediţie, urmând să se desfăşoare în acest weekend. Organizatorii au anunţat că din estimările pe care le-au făcut, peste 8.000 de oameni vor lua parte la cursele organizate sâmbătă şi duminică. Pentru fiecare concurs, startul va fid at din faţa Palatului Parlamentului.

„La ediţia a şaptea a Maratonului Internaţional Bucureşti vom avea peste 8.000 de participanţi din 50 de ţări. Din păcate, şi în acest an traseul cursei de maraton a rămas acelaşi, nu se întinde pe 42 de km, pentru că din diverse motive nu s-a putut face un circuit până în zona de Nord a Capitalei. Vom avea nouă sportivi de elită din Kenya. Sportivii din Ethiopia nu s-au putut înscrie din cauza faptuluică nu au obţinut viza de intrare în ţară. Sperăm ca sportivii români să aibă şansa de a urca pe podium", a declarat, potrivit Mediafax, Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei.

Sâmbătă, ziua copiilor 

În prima zi a evenimentului, sâmbătă, va avea loc Cursa Copiilor, de la ora10.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Tot sâmbătă, de la ora 12.30, va avea loc cursa „Jogging în scutece"“ organizată  prin programul Samas, Sănătate pentru Mame şi Sugari, la care părinţii vor alerga pe distanţa de 800 de metri, împingând căruciorul micuţilor cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani. Pentru a se evite orice fel de incident sau accedindare, organizatorii au anunţat că la această cursă nu vor fi premiaţi concurenţii în funcţie de viteza pe care au avut-o, premiile fiind oferite prin tragere la sorţi. La ediţia trecută a acestei întreceri au participat peste 200 de părinţi.

Duminică, vor avea loc cursele scaunelor cu rotile, de maraton, semimaraton, maraton ştafetă şi cursa populară, de la ora 8.50.

Maraton pentru veterani

Federaţia Română de Atletism organizează, în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, Campionatul Naţional de maraton, seniori, tineret şi juniori, atât la masculin cât şi la feminin, precum şi Campionatul Naţional de maraton pentru veterani. La Campionatul Naţional de maraton vor lua parte 52 de sportivi legitimaţi la mai multe cluburi din România.

Maratonul blochează circulaţia

Traficul rutier va fi restricţionat în timpul concursurilor. Astfel, circulaţia va fi închisă sâmbătă, între orele 8.00 şi 14.00, pe Bulevardul Unirii - între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu Regina Maria, pe ambele sensuri- , în timp ce duminică circulaţia auto va fi restricţionată între orele 6.30-16.00, pe următoarele trasee:

Pentru cursele maraton, semimaraton Volkswagen, maraton ştafeta Vodafone (42 km, 21 km şi 4 x 10 km), între orele 6:30 – 16:00: Piaţa Constituţiei; Bulevardul Libertăţii între Piaţa George Coşbuc şi Splaiul Independenţei; BulevardulUnirii pe toată lungimea; Bulevardul Decebal pe toată lungimea; Bulevardul Basarabia de la Piaţa Muncii (Hurmuzachi) până la intersecţia cu Bulevardul Chişinău; zona Arena Naţională; Bulevardul Naţiunile Unite; Strada Halelor; Splaiul Independenţei pe ambele maluri ale Damboviţei între Pod Eroilor/ Ştirbei Vodă şi Piaţa Unirii; Calea Victoriei între intersecţia cu Splaiul Independenţei şi cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Mega Image (2,9 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului, respectiv Bulevardul Libertăţii, Calea 13 Septembrie, Strada Izvor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite