Două echipe româneşti pleacă spre Mongolia în cel mai mare raliu umanitar din lume. Vezi ce poveşti au în spate şi care este traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, cinci români au spart gheaţa participând în cel mai mare raliu caritabil din lume cu echipa lor numită „Paramongols”, anul acesta a venit rândul unei alte premiere. România va fi reprezentată de două echipe. 

Trei fete, inspirate de aventura de anul trecut a celor cinci bucureşteni de la Paramongols au decis să se alinieze la startul de anul acesta al raliului. Pe lângă echipa lor, Fire Fairies, un alt grup de aventurieri denumiţi “Dacioţii” se vor alătura celor 400 de echipaje europene care participă anul acesta la Mongol Rally 2012.

„Fire Fairies” (n.r. Zânele de Foc) este prima echipă românească formată exclusiv din fete care va participa la cel mai mare raliu umanitar din lume. Echipa este formată din Andreea Tron, Ramona Enache, ambele de 22 de ani, studente la Universitatea de Arhitectură din Bucureşti şi Cristiana Tăutu, în vârstă de 26 de ani care lucrează ca agent literar la una dintre cele mai mari agenţii de profil din România.

Cea de-a doua echipă, Dacioţii este format din Iulian Angheluţă un publicitar ce şi-a dat demisia pentru a pleca în aventura vieţii lui - Mongol Rally. Aventurier până în măduva oaselor cu toată europa şi ceva Asie bătută la pas. Colegii lui iulian sunt Alexandru Molovata (zis şi Molo) fotograf la Jurnalul Naţional un bărbat în toată puterea cuvântului plimbat prin expediţii în jungla amazoniană, în Peru, cu maşina în Turcia asiatică, cu velierul pe Marea Neagra, în China tibetană şi cu bicicleta până la Balcic şi Nicolae Stancu (zis şi Nicu), mezinul echipei, biciclist şi tânăr corporatist, a colindat România de la est la vest şi de la sud la nord şi a fost de fiecare dată surprins de paradoxurile care o definesc.

400 de echipaje în cel mai mare raliu caritabil al lumii

Mongol Charity Rally este o cursă de peste 18.000 de kilometrii desfăşurată pentru şi în numele binelui. Peste 400 de echipe iau startul anual spre capitala Mongoliei, Ulan Bataar, fără să fie vorba de viteză sau de victorie. Mongol Rally este o cursă pe cont propriu, fără asistenţă tehnică sau medicală, fără maşini de back-up, organizată cu scopul de a dona la destinaţie toate mijloacele de transport folosite în timpul raliului, alături de o sumă cât mai consistentă de bani, strânsă din donaţii. Banii strânşi de fiecare echipă participantă vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din Asia, iar autovehiculele vor ajunge acolo unde va considera statul Mongol că sunt de trebuinţă.

Dacioţii vor dona Dacia 1310 şi cel puţin 600 de euro către Lotus Children's Centre, iar alţi 600 de euro către Beneva-Paşi către Viaţă, respectiv copiilor de la Secţia de Oncologie a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, iar fetele de la Fire Fairies vor ajuta copiii mongolezi cu 1000 de lire sterline prin fundaţia Lotus Children’s Centre. 

Startul raliului se va da în Capitala Cehiei,  Praga pe 17 iulie, iar aventura va dura aproximativ două luni. Pe durata raliului fiecare echipă este pe cont propriu, ei nu vor avea parte de fără ajutorul organizatorilor şi nici de asistenţă tehnică sau medicală.

Prima Dacie care pleacă spre Mongolia

Potrivit Ziarului Financiar, în drumul spre Praga băieţii se vor opri în câteva oraşe mari, pentru a se întâlni şi cu prietenii din ţară care îi urmăresc. Astfel, pe 12 iulie, în drum spre Gărâna Jazz Festival, vor face câte un scurt popas în: Piteşti, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Reşiţa. La ieşirea din ţară către Praga, adică pe 14 iulie, vor trece prin Timişoara.

Pe 18 iulie, la întoarcere, se vor opri în Arad, Petrila (unde îl vor vizita pe Ion Barbu, cel care le-a desenat tricourile), Târgu-Jiu şi, posibil, Sibiu. Ei vor anunţa din timp pe site-ul www.freemiorita.ro şi pe pagina lor de Facebook, www.facebook.com/dacioti, orele la care vor ajunge în fiecare oraş enumerat.

Fetele de la Fire Fairies vor pleca din Bucureşti, spre Mongolia marţi dimineaţă, din faţa Foişorului de Foc. Cele trei „Zâne de foc” şi-au propus să parcurgă distanţa dintre Bucureşti şi Ulan Bataar intr-o maşină utilitară de pompieri. Fetele consideră că sunt o echipă formată dintr-o dorinţă comună şi trei personalităţi diferite, care împreună formează amestecul perfect pentru a ajunge la orice destinaţie.

Excursii finanţate din donaţii

Pentru a putea face posibila aventura lor, fetele au strâns aproximativ 25.000 de euro, bani cu care şi-au cumpâărat maşina utilitară, benzina dar şi biletele de avion pentru drumul de întoarcere, din moment ce maşina folosită va rămâne în Mongolia.

Traseul măsoară aproximativ 18.000 kilometrii şi traversează nu mai puţin de 15 ţări. Startul raliului se dă în fiecare an din capitala Angliei, pe 12 iulie, urmând ca, pe drumul lor către est, să li se alăture şi participanţii din celelalte tări Europene.

"Dacioţi până-n Mongolia" este un proiect al Free Mioriţa, asociaţie înfiinţată de Iulian, Alexandru şi Nicu din dorinţa de a demitiza basmul "Mioriţa". Dacioţii nu se complac cu imaginea mioritică a românului: au curăţat plaja de la Vadu, au plantat copaci în Maramureş şi Călăraşi, au dus ajutoare familiilor nevoiaşe din Vaslui, au deszăpezit casele oamenilor din Buzău, şi altele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite