Cea mai bună reţetă pentru un tort rapid de ciocolată. Cum să faci o cremă delicioasă cu smântână şi ciocolată neagră rasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Click Poftă Bună
FOTO Arhivă Click Poftă Bună

De multe ori, torturile pe care le găsiţi la cofetării sunt costisitoare şi nu de fiecare dată ies exact aşa cum vă doriţi. „Adevărul“ vă prezintă astăzi o reţetă excelentă pentru un tort de ciocolată pe care îl puteţi face acasă destul de simplu.

Înainte de a începe să faceţi un tort de casă trebuie să ştişi că cel mai complicat este să faceţi blatul, asta în cazul în care vreţi ca totul să fie făcut în casă, după bunul plac.

„Blatul de tort este blatul clasic de pandişpan. Este nevoie de cinci ouă, cinci linguriţe de zahăr şi ulei. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se lasă câteva minute într-un bol separat. Apoi, gălbenuşurile se freacă cu zahăr, după care se adaugă şi albuşurile gata bătute. Toate aceste incredinte se amestecă cu făină, se unge o tavă cu ulei şi în funcţie de forma pe care o va avea tortul trebuie să fie şi tava în care turnaţi aluatul“, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

Aluatul din care se face blatul de tort trebuie să stea la cuptor la foc mic şi puteţi verifica dacă este făcut cu ajutorul unui pai pe care îl înfigeţi în mai multe zone din aluat. Dacă după ce scoateţi paiul nu este cocă pe el, înseamnă că blatul este gata şi îl puteţi scoate din cuptor. După ce a fost scos din cuptor şi s-a răcit, acesta trebuie tăiat cu mare grijă, pe orizontală, în trei bucăţi.

Siropul şi crema

Un alt pas important pentru a obţine un delicios tort de ciocolată este crema pe care o puteţi prepara acasă. Ganache-ul este una dintre cele mai bune creme de ciocolată şi se face foarte simplu. „Este nevoie de 350 de grame de ciocolată neagră şi de 250 de mililitri de smântână lichidă. Ciocolata se toacă mărunt, iar smântâna se pune pe foc până clocoteşte. Apoi, smântâna fierbinte se toarnă peste ciocolata rasă şi se amestecă continuu. În câteva minute crema va fi densă, numai bună de pus între feliile de blat“, mai spune bucătarul.

ciocolata

În paralel trebuie să faceţi un sirop cu care să aromaţi fiecare bucată de blat. Aveţi nevoie de 200 de grame de zahăr, 100 de grame de cacao, esenţă de rom şi 500 de ml de apă. Toate acestea se fierb până clocotesc, după care se lasă la răcit.

Cum se face tortul

Acum că aveţi toate ingredientele trebuie să începţi să daţi viaţă tortului. Puneţi prima bucată de blat pe o farfurie întinsă, după care trebuie să o însiropaţi. Imediat după acest pas trebuie să puneţi peste blatul însiropat o cantitate generoasă de ganache. La fel procedaţi şi cu celelate două bucăţi de blat. Pentru ca tortul de ciocolată să arate foarte bine, trebuie să îl acoperiţi în întregime cu crema de ciocolată pe care aţi pregătit-o. La final, pe deasupra tortului puteţi să presăraţi bucăţele de alune, de nuci sau bucăţele de fructe, în funcţie de preferinţe. După ce l-aţi ornat, tortul trebuie lăsat la frigider peste noapte. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite